τα 9 τρελά προνόμια της Βασίλισσας!

Εκτός του να βιώνεις την απόλυτη βασιλική πολυτέλεια, υπάρχουν και κάποια απίστευτα προνόμια του να είσαι μονάρχης.

Δείτε παρακάτω τις 9 παράξενες δυνάμεις της Βασίλισσας Ελισάβετ.

  • 1) Μπορεί να οδηγεί χωρίς δίπλωμα οδήγησης.

Είναι το μόνο πρόσωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν χρειάζεται δίπλωμα οδήγησης. Η βασίλισσα έμαθε για πρώτη φορά πώς να οδηγεί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οδήγησε ένα φορτηγό πρώτων βοηθειών.

  • 2) Δεν χρειάζεται διαβατήριο για να ταξιδέψει.

Αν και όλα τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να έχουν διαβατήριο, η βασίλισσα δεν χρειάζεται, αφού όλα τα διαβατήρια του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εκδοθεί στο όνομα της.

  • 3) Γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές.

Ναι, είναι τόσο σημαντική που γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο: μία στις 21 Απριλίου που είναι τα επίσημα γενέθλιά της, και μία τον Ιούνιο.

  • 4) Έχει δικό της ATM.

Η Βασίλισσα έχει τη δική της ταμειακή μηχανή εγκατεστημένη στο υπόγειο του παλατιού του Μπάκιγχαμ, ιδιοκτησίας της ιδιωτικής τράπεζας Coutts.

  • 5) Έχει πολλά ζώα στην ιδιοκτησία της. Δεν φαντάζεστε πόσα.

Εκτός από την γλυκιά συμμορία των Corgis της (τα χαριτωμένα σκυλάκια της), η Βασίλισσα έχει στην ιδιοκτησία της όλους τους κύκνους στον ποταμό Τάμεση, όλα τα δελφίνια που κολυμπούν στα βρετανικά ύδατα, ακόμα και τους οξύρρυγχους και τις φάλαινες της χώρας.

  • 6) Δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώνει φόρους.

Αν και δεν χρειάζεται να το κάνει, η βασίλισσα άρχισε να πληρώνει φόρους εθελοντικά, καταβάλλοντας το μερίδιο φόρου που της αναλογεί, από το 1992.

  • 7) Δεν μπορεί να συλληφθεί ποτέ, ότι κι αν κάνει.

Έχει απόλυτη ασυλία. Παράλληλα, η ίδια και η οικογένειά της δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν σε κανέναν πρόσβαση στις ιδιωτική τους ζωή, οτιδήποτε κι αν συμβεί.

  • 8) Έχει τον δικό της ποιητή.

Αυτή την περίοδο είναι η βραβευμένη ποιήτρια Carol Ann Duffy. Η τιμητική θέση δίνεται σε έναν ποιητή, το έργο του οποίου είναι εθνικής σημασίας.

  • 9) Είναι επικεφαλής θρησκείας.

Εκτός από τον βασιλικό τίτλο της, η βασίλισσα είναι η επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας. Αυτό σημαίνει βέβαια, ότι δεν επιτρέπεται να αλλάξει θρησκεία, καθώς αυτό θα μπορούσε να σημάνει την αφαίρεση του τίτλου της.

Πηγή: thetoc.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.