Ποιος είναι ο Γκράχαμ και τι συμβολίζει;

 

Πώς θα ήταν ο άνθρωπος που θα μπορούσε να επιζήσει μετά από χτύπημα αυτοκινήτου, λεωφορείου ή τρένου; Η επιτροπή Ατυχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών της Αυστραλίας δίνει την απάντηση με ένα ανθρωπόμορφο γλυπτό που συμβολίζει την εξέλιξη ενός, ανθεκτικού στα τροχαία, ανθρώπινου είδους.

1035003_4_10

.H οδηγική ασφάλεια συνιστά ζήτημα παγκόσμιας εμβέλειας και στην Αυστραλία το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τους σχετικούς φορείς καθώς τον τελευταίο χρόνο τα τροχαία έχουν σημειώσει αύξηση 10%. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη μια σύγχρονη καλλιτέχνης, η Πατρίσια Πιτσινίνι, έφερε το ζήτημα  ρεαλιστικά στο προσκήνιο.

Η ίδια συμμετείχε σε ένα πρότζεκτ που ανατέθηκε από την Επιτροπή Ατυχημάτων στις Μεταφορές (Transport Accident Commision) ως μέρος της εκστρατείας Towards Zero, μιας κίνησης στην Αυστραλία για την ασφάλεια στους δρόμους. Στο πρότζεκτ συμμετείχαν ένας χειρουργός και ένας ερευνητής τροχαίων ατυχημάτων. Ο Γκράχαμ (Graham), όπως ονομάζεται το πρότζεκτ-δημιούργημα, είναι μια οπτική γραφική αναπαράσταση του πώς οι άνθρωποι θα έμοιαζαν αν είχαν εξελιχθεί για να αντέχουν τα τροχαία ατυχήματα. Έχει βολβώδες κεφάλι, στραβά παραμορφωμένα πόδια σαν ρίζες δέντρων και θώρακα σαν πολιορκητικό κριό με περισσότερες από δύο θηλές.

1035004_1_15

.«Τα αυτοκίνητα έχουν εξελιχθεί πολύ γρήγορα από τους ανθρώπους και ο Graham μας βοηθά να καταλάβουμε γιατί χρειαζόμαστε να βελτιωθεί κάθε πτυχή του συστήματος στους δρόμους ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας από τα λάθη μας» δηλώνει ο Joe Calafiore διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Ατυχημάτων στις Μεταφορές (TAC).

«Οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν τρέχοντας γρήγορα πάνω σε έναν τοίχο όμως όταν μιλάμε για συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων, οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες και οι δυνάμεις πιο έντονες ως εκ τούτου και οι πιθανότητες να επιζήσει μικρές» προσθέτει ο Calafiore. Τον Γκράχαμ θα μπορούν να τον θαυμάσουν οι επισκέπτες της κρατικής βιβλιοθήκης στην πολιτεία Βικτώρια στην Αυστραλία στις 8 Αυγούστου.

1035006_3_9

Ενώ οι χρήστες του Google Tango, μιας εφαρμογής τελευταίας τεχνολογίας, θα μπορούν να εξευρευνήσουν τον Γκράχαμ βλέποντας τι κρύβεται κάτω από το δέρμα του και να παρατηρήσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του που μπορούν να προστατεύσουν από έναν σοβαρό τραυματισμό σε περίπτωση τροχαίου.

Πηγή: www.lifo.gr

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.