Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016».

Εκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΙΙ

Εκθεση ζωγραφικής με τίτλο “ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΙΙ”, απο το Μουσείο Εικαστκών Τεχνών Ηρακλείου.

Εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016»

Για μια ακόμη χρονιά, ξεκινά το  φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016». Όλες οι εκδηλώσεις για τους μήνεςΙούλιο και Αύγουστο  ξεκινούν στις 21:30  και το Σεπτέμβριο στις 21:00. Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα τωνεκδηλώσεων για τον μήνα Ιούλιο καθώς και το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται στον Θερινό Κινηματογράφο Βηθλεέμ.

«Αικατερίνεια 2016»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης οργανώνει τα «Αικατερίνεια 2016» από 17 έως 22 Ιουλίου 2016 στην ομώνυμη συνοικία του Ηρακλείου, με κεντρικό μήνυμα «Τριάντα ένα χρόνια δυναμικής-δημιουργικής παρουσίας και δράσης. Κτίζουμε το παρόν και προετοιμάζουμε το μέλλον των παιδιών μας και της Συνοικίας μας».

Προβολή ταινίας «Marguerite »

Στα περίχωρα του Παρισιού της δεκαετίας του ’20 και στο κάστρο της πάμπλουτης και μυστηριώδους Μαργκερίτ, όλη η καλή κοινωνία της πόλης μαζεύεται για να την ακούσει να δίνει μοναδικές ερμηνείες στις αγαπημένες της άριες. Η μοναδικότητα έγκειται στη φρικτή κακοφωνία της σοπράνο, η οποία εκτελεί ανελέητα τα κομμάτια της όπερας, όλοι όμως, λόγω υποκρισίας, αντιμετωπίζουν την οικοδέσποινα σαν τη μεγάλη ντίβα που κι η ίδια νομίζει πως είναι.

«Ο Καραγκιόζης και η πειρατική γαλέρα»

Πρόκειται για μια μοναδική περιπέτεια η οποία είναι δημιουργία του καραγκιοζοπαίχτη Μιχάλη Θεοδωρόπουλου βασισμένη πάντα στο Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών και στο απαράμιλλο χιούμορ του ξυπόλυτου ήρωά μας. Στην ιστορία μας ο Καραγκιόζης εργάζεται ως υπηρέτης στο σπίτι ενός μεγάλου και πλούσιου εμπόρου ο οποίος είχε παλιούς ανοιχτούς λογαριασμούς με πειρατές. Ένα βράδυ δέχεται επίθεση στο σπίτι του και ο Καραγκιόζης προσπαθώντας να τον υπερασπιστεί καταλήγει αιχμάλωτος και μπλέκει σε περιπέτειες που θα έχουν ένα απίστευτο τέλος!

Θέατρο «Caveman»

Δέκα χρόνια τώρα ο Caveman έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Στην Ελλάδα τον έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 270.000 θεατές ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 15.000.000. Ο Θανάσης Βισκαδουράκης   προσθέτει την προσωπική του σφραγίδα σ΄ έναν από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς ρόλους των τελευταίων δεκαετιών…

Εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Αντάμωμα»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου το «Πολιτιστικό Αντάμωμα» στο Καστέλλι του δήμου Μινώα Πεδιάδας. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται  στο ιστορικό κέντρο του  Καστελλίου από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Καστελλίου σε συνδιοργάνωση με το  ΔΟΠΑΠ Δήμου Μινώα Πεδιάδος και  τους Συλλόγους του δήμου.

Φεστιβάλ «Παραδισιακές χορευτικές πτυχές της Ελλάδας»

Υπεύθυνος οργάνωσης: Πρασάκης χρήστος

Παρουσιάζει: Τηλέμαχος Τζακόπουλος

Θεατρική παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη»

H παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», στην αρχαία ελληνική γλώσσα, που ξεκίνησε πέρσι με την συνεργασία και υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ, μετά την ενθουσιώδη και κατανυκτική της υποδοχή από το κοινό κάθε ηλικίας και παιδείας, συνεχίζεται και φέτος με μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ο τελετουργικός χαρακτήρας αυτής της Αναπαράστασης και η απόδοση τιμής στο εξαιρετικό και δραματικό αυτό ιστορικό γεγονός και τα πρόσωπά του, μας επιβάλει να μην πραγματοποιείται  στο τέλος του έργου η επιστροφή των ηθοποιών για χαιρετισμό.

Προβολή ντοκιμαντέρ «Ο τερματισμός»

«Ο τερματισμός» είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών αειθαλών εφήβων που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο!

Παραδοσιακή μουσική βραδιά

Η Ένωση Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια Κρητική Βραδιά με τη συμμετοχή των  συγκροτημάτων  Πέτρου Μαρούλη, Δημήτρη Βακάκη και Τζανή Τζανιδάκη και τις Σχολές χορού Γεωργιλαδάκης.

Φεστιβάλ χορού «Άρωμα ανατολής»

Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την λεβεντογέννα Κρήτη, Ινδία, Αίγυπτος, και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις Τέχνες.

Διεθνές Φεστιβάλ ‘Follow Your Art-Be Part’

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό  εμπνέονται από τον πρώτο Ευρωπαικό πολιτισμό που γεννήθηκε στην Μεσόγειο και την Κρήτη, τον Μινωικό Πολιτισμό και  χρησιμοποιούν την τέχνη ως όχημα για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, για την Ανθρωπιστική Κρίση στην Μεσόγειο και την Ευρώπη και τα ζητήματα που προκύπτουν όπως η Παράνομη Εμπορία και Διακίνηση Ανθρώπων, ο Ρατσισμός, η Ξενοφοβία. Tα έργα τους  παρουσιάζοναι στο  Youtube στο Art Video “FOLLOW YOUR ART – BE PART”  https://www.youtube.com/watch?v=dKxxbrgu1u0&feature=youtu.be

Προβολή ταινίας «Ατίθασες (Mustang)»

Το καλοκαίρι έχει μόλις αρχίσει. Σε ένα απομονωμένο χωριό της Τουρκίας πέντε αδερφές γυρνώντας από το σχολείο, σταματούν για να παίξουν στην θάλασσα με τους συμμαθητές τους. Τα αθώα παιχνίδια τους κρίνονται ανάρμοστα και σκανδαλώδη από τους ενήλικους και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.

«Μουσών ήχοι: μουσικές περιηγήσεις στις υλικές μαρτυρίες του παρελθόντος»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στον κύκλο μουσικών πράξεων που θα λάβουν χώρα στους εκθεσιακούς του χώρους και αποσκοπούν στην ανάδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων του με τη συνοδεία μουσικής.

Έκθεση ζωγραφικής της Αγγλίδας ζωγράφου Sal Sidner

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου ξεκινά στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) η έκθεση έργων που φιλοτέχνησε η Αγγλίδα ζωγράφος Sal Sidner κατά τη διάρκεια της παραμονής της το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη.

Θέατρο «Ο Λεπρέντης»

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηράκλειου, παρουσιάζει για τρεις βραδιές την κωμωδία του Μ. Χουρμούζη «Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ» στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις». Δευτέρα 25, Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Ιουλίου, τρεις βραδιές γεμάτες γέλιο.

«Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης

Μουσική: Λεωνίδας Τζωρτζάκης

Σκηνογραφία: Άννα Μαχαιριανάκη, Αλέξης Βλαχάκης

Ενδυματολογία: Άννα Μαχαιριανάκη

Ράψιμο Κοστουμιών: Ελένη Μανουσάκη

Αφίσα – Πρόγραμμα: Χρυσόστομος Σπετσίδης

Ηχητικά – Φωτισμοί: Νίκος και Χρήστος Αλούπης

Φωτογραφίες: Βασίλης Κοκκινάκης – Μανόλης Τσαγκαράκης

Υπεύθυνη παραγωγής και δημοσίων σχέσεων: Μαρίζα Χριστάκη

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Γιάννης Αλεξανδράκης, Φρόσω Αργυροπούλου, Έλενα Βοσνάκη, Παναγιώτης Γεωργαντής, Δέσποινα Καρατσάλη, Βασίλης Κοκκινάκης, Ράνια Κόκκινου, Στέλλα Παττακού, Γιώργος Πεδιαδιτάκης, Γιάννης Σταρίδας, , Γιώργος Φουρναράκης, Μανώλης Φωτάκης.

Διδασκαλία χορού: Στεφανία Σπυροπούλου

Ώρα έναρξης: 21:30. Γενική είσοδος: 5€

Θέατρο «Πλούτος» του Αριστοφάνη

Ο Χρεμύλος, πνιγμένος στα χρέη, αναζητά στο Μαντείο των Δελφών χρησμό για τον σωστό τρόπο να μεγαλώσει το γιο του: τίμιο και φτωχό ή πλούσιο και απατεώνα; Η Πυθία, όπως πάντα ομιχλώδης, τον προτρέπει να πάρει σπίτι του τον πρώτο που θα συναντήσει αποχωρώντας από το Μαντείο. Αυτός είναι ένας τυφλός γέρος, ο Θεός Πλούτος, τιμωρημένος από τον Δία για να μη βλέπει που μοιράζει τα πλούτη, ο οποίος αρνείται να θεραπευτεί γιατί φοβάται την οργή του Θεού. Μεταπείθεται ωστόσο από τον Χρεμύλο και τον υπηρέτη του, Καρίωνα , ώστε να διαθέτει τον πλούτο σε όσους τον αξίζουν και όχι στους φαύλους ρήτορες και τους απατεώνες. Η θεά Πενία παρεμβαίνει και προσπαθεί να πείσει πως ο πλούτος θα καταστρέψει τους πολίτες, μιας και οι φτωχοί θα επαναπαυθούν, με αποτέλεσμα να γίνουν τεμπέληδες. Εξανίστανται επίσης όλοι οι επιτήδειοι -των ιερέων μη εξαιρουμένων- οι οποίοι χάνουν τα προνόμιά τους.

Συναυλία

Σητειακοί ερασιτέχνες τραγουδιστές και μουσικοί μας, ψυχαγωγούν και μας μεταδίδουν την προσωπική τους άποψη και φιλοσοφία, μέσα από τους στοίχους και τις μελωδίες του Ελληνικού τραγουδιού. Θα βρίσκονται τηνΔευτέρα 25 Ιουλίου στις 21:30 στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» για μια μουσική βραδιά στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου.

Θέατρο για παιδιά «Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες»

Μία παράσταση με κούκλες,  θέατρο, ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό, για παιδιά και για μεγάλους που παραμένουν παιδιά, με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία, βασισμένο στον «Κύκλο με την κιμωλία» Μπέρτολτ Μπρεχτ και την «χαμένη κούκλα» του Αλφόνσο Σάστρε.

«Διεθνές φεστιβάλ των αετών 2016»

Οργάνωση: Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ”

Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Έλλη Πασπαλά

Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και η  ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά θα στροβιλίσουν τις νύχτες μας. Τραγούδια και μελωδίες σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι που συναντά την Ανατολή και την Δύση. Μια μουσική συνεργασία με γυναικεία ματιά, ευαισθησία και διάθεση. Ένας  μαγικός  χορός  πλημμυρισμένος  από υπέροχες μουσικές και μοναδικές ερμηνείες.

Κουκλοθέατρο «Ο Ψαροτρομάρας»

“Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας να ταράξει τα νερά της ήσυχης ζωής του βυθού! Όλα πρόκειται να αλλάξουν.

«Υακίνθεια 2016»

Τα Υακίνθεια, εδώ και 19 χρόνια, συνθέτουν και σμίγουν τους πολιτισμούς της Μεσογείου σε ένα περιβάλλον που πλέον συγκαταλέγεται στα παγκόσμια γεοπάρκα της UNESCO. Ένα ολιγοήμερο θερινό σχολείο περιβαλλοντικής αρμονίας, πνευματικής καλλιέργειας και προσευχής.

Η Nalyssa Green στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ελάτε να αποδράσουμε με την Nalyssa Green σε μια πρωτότυπη ηχητική διαδρομή με ηλεκτρονικές επιρροές, έντονα στοιχεία πειραματικής pop και minimal ακουστική αισθητική στον ατμοσφαιρικό κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, την τελευταία Τετάρτη του Ιουλίου (27/7), ώρα 21.00΄.

Συναυλία «Alan Dalon»

Ατμοσφαιρικές διασκευές με swing και όχι μόνο διάθεση. Οι Alan Dalon με εφταμελή μπάντα επί σκηνής παρουσιάζουν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης έως σήμερα.

Συναυλία «Αγάπη… κραταιά ως θάνατος»

Η δύναμη της αγάπης υπό το φως της ζωής και το σκοτάδι του θανάτου. Μουσική βραδιά με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Συναυλία με τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη

Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης με την “ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ” σάς ταξιδεύουν στα μουσικά μονοπάτια τής Κρητικής παράδοσης.

Προβολή ταινίας «Τετάρτη 04:45(Wednesday 04:45)»

Αθήνα, χειμώνας 2010. Ο Στέλιος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγός του σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του.

Παιδικό Θέατρο «Ο ευτυχισμένος πρίγκηπας»

Η τρυφερή ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ που γράφτηκε το 1888, σε μία ολοκαίνουργια διασκευή της Τζόης Εΰείδη.

Θέατρο «Άδμητος ή η αυτοθυσία της Άλκηστης»

Το Θέατρο των Vivi ανεβάζει το έργο του Ευριπίδη: Άδμητος ή η αυτοθυσία της Άλκηστης, προκειμένου καταρχάς να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μεγαλύτερο πολιτιστικό forum για το θέατρο στην υφήλιο, στην Αβινιόν της Γαλλίας (7 έως 18 Ιουλίου 2016) και εν συνεχεία να δώσει ορισμένες παραστάσεις στην Ελλάδα.

Θέατρο «Καταστρούπολη»

Όταν ξαφνικά μια ο κόσμος ερημώνεται από μια άγνωστη συμφορά, επτά επιζήσαντες σμίγουν, χωρίς μνήμη, στην Καταστρούπολη, κι εκεί θα προσπαθήσουν να ξαναφτιάξουν τις ιστορίες τους από την αρχή.

Μουσικοχορευτική παράσταση «Ο πραματευτής»

Ένα ταξίδι στις όμορφες μουσικές και τους χορούς της πατρίδας μας.

Κουκλοθέατρο «Όσο πιο γρήγορα»

Παράσταση Κουκλοθεάτρου βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία «Τα παιδιά του Παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί.

Συναυλία του Παναγιώτη Μάργασρη «ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ»

Ένα ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη, ο οποίος θα ερμηνεύσει κομμάτια τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά “Με τη μαγεία της κιθάρας”.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.