Πολυσέλιδο αφιέρωμα για την Κρήτη στο γαλλικό περιοδικό Le Figaro

Από τη Γραμβούσα έως την Κάτω Ζάκρο, οι σελίδες του κορυφαίου Γαλλικού περιοδικού γέμισαν χρώματα και τοπία της κρητικής γης.

Η δημοσιογράφος Maud Vidal – Naquet είχε την ευκαιρία να απολαύσει την κρητική φιλοξενία ταξιδεύοντας σε όλη την Κρήτη, από άκρη ως άκρη. Στόχος της, όπως η ίδια αναφέρει, να ανακαλύψει το πραγματικό πρόσωπο του νησιού με την μακραίωνη και πλούσια ιστορία, τις μαγευτικές παραλίες και τα άγρια τοπία. Την εμπειρία της περιπλάνησής της στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας παρουσίασε μέσα από ένα 10σέλιδο αφιέρωμα στο κορυφαίο Γαλλικό περιοδικό, Le Figaro Magazine.

Το ταξίδι της, το οποίο υποστήριξε η Marketing Greece, ξεκινάει από το νομό Λασιθίου. Με αφετηρία τον κόλπο Μιραμπέλου και το γραφικό ψαροχώρι του Μόχλου στην ανατολική Κρήτη, η δημοσιογράφος συστήνεται με τους κατοίκους του νομού, βουτάει στα σμαραγδένια νερά του και αγναντεύει τις απέραντες εκτάσεις του Οροπεδίου.

Επόμενη στάση το Ηράκλειο, όπου βρίσκεται στο παλάτι του Μίνωα για να θαυμάσει τις τοιχογραφίες που κοσμούν τα δωμάτια και την πολυπλοκότητα που συμβολίζει το ανάκτορο, μέσα από το γνωστό λαβύρινθο του Μινώταυρου. Πριν αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό της, επισκέπτεται τους αμπελώνες στο χωριό Σκαλάνι και απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί από τη ντόπια κρητική ποικιλία Κοτσιφάλι, συνοδεία παραδοσιακών κρητικών μεζέδων.

Κάνοντας πρώτα μια στάση στο νομό Ρεθύμνου για να αναζωογονηθεί στις γνωστές Πηγές της Αργυρούπολης, που χαρακτηρίζονται από υπεραιωνόβιους πλάτανους, μικρούς καταρράκτες, λίμνες και ρυάκια, κατευθύνεται προς τον τελευταίο της προορισμό, το νομό Χανίων.

Ξεκινώντας από τα νότια του νομού και συγκεκριμένα τη Χώρα Σφακίων, απολαμβάνει τα κρυστάλλινα νερά του Λιβυκού Πελάγους για να ταξιδέψει αργότερα προς το βορρά και να επισκεφθεί την πόλη των Χανίων, τη Μονή Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη και το φαράγγι Αυλάκι καταλήγοντας στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης και τοπίο εξωτικής ομορφιάς, τη Γραμβούσα και τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου.

Μέσα από το 10σέλιδο οδοιπορικό της, η δημοσιογράφος παρακινεί τους αναγνώστες να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν τις ομορφιές της Κρήτης, παρέχοντας μάλιστα ένα πλήρη οδηγό ταξιδιωτικών διευθύνσεων.

Διαβάστε την ηλεκτρονική έκδοση του αφιερώματος στην Κρήτη εδώ.

.tornosnews.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.