Bloomberg: Έρχεται 4ο μνημόνιο ύψους 5,2 δισ. ευρώ – διαρροές του προσχεδίου

Προσχέδιο νέου Μνημονίου για το 2018, που διέρρευσε από τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, και το οποίο προτίθεται να υπογράψει η κυβέρνηση αποκάλυψε το πρακτορείο Bloomberg.

Περιλαμβάνει μέτρα ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας της Ελλάδας με στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ για το 2018, θα επιτευχθεί με τον συνδυασμό μεταρρυθμίσεων δημοσιονομικού χαρακτήρα, στις οποίες θα περιλαμβάνονται αλλαγές και στον ΦΠΑ, τη φορολογία και το Ασφαλιστικό και ενός προγράμματος διαχείρισης των οικονομικών του Δημοσίου, αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το προσχέδιο του Μνημονίου προβλέπει μεταξύ άλλων εντός του Ιουνίου την έκδοση κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή πρακτικών που θα προσαρμόσουν τη φορολογία με βάση την οικονομική κατάσταση των πολιτών, καθώς και την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους, με τη διαγραφή προστίμων και υπέρογκων προσαυξήσεων.

ΣΚΑΪ.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.