« 6ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας»- Κυριακή 8 Μαΐου 2016

« 6ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας»
Ο Ποδηλατικός Γύρος της εποχής αναβιώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00 πμ. Είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας… με τα χωριά μας και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, ευκαιρία να θαυμάσουμε τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης… έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους.
Η παραπάνω εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Σαμπά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφόρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού.
Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στα πλαίσια της φιλίας και συνεργασίας των μελών μας.
Σκοπό έχει την αναψυχή των συμμετεχόντων, καθώς και την γνωριμία μεταξύ τους, όπως και με τα χωριά της διαδρομής, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.
Η Εκκίνηση θα δοθεί στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Αποστόλων Πεδιάδας και με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού.
Κάνουμε ομαδική στάση 15′ λεπτών περίπου σε κάθε χωριό για ξεκούρασει και κεράσματα και συνεχίζουμε τη ποδηλατοβόλτα μας παρέα..για να τερματίσουμε στη λίμνη Λιβάδες.
Στο σημείο του τερματισμού θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και θα υπάρχουν δροσερά κεράσματα.
Η απόσταση που θα διανυθεί είναι 15 χιλιόμετρα σε ασφαλτωμένο δρόμο, με εξαίρεση μικρά τμήματα επαρχιακού δρόμου και η διάρκεια του ποδηλατικού γύρου αναμένεται να είναι περίπου δυόμιση ώρες, με ώρα έναρξης την 11:00 π.μ. και ώρα λήξης την 13:30 μ.μ.

. Συμβουλές ασφαλείας για τη συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο Πεδιάδας
⦁ Υποχρεωτικός Εξοπλισμός: Προστατευτικό κράνος
⦁ Βεβαιωθείτε για την σωστή λειτουργία του ποδηλάτου σας.
⦁ Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή είναι η υπεύθυνη δήλωση για ανήλικους και για παίδες η παρουσία γονέα.
⦁ Η συμμετοχή γίνεται με προσωπική ιατρική ευθύνη του συμμετέχοντα.
⦁ Κατα τη διαδρομή θα ακολουθούν αυτοκίνητα ασφαλείας
⦁ Κινούμαστε μέσα στα όρια που κινείται η βόλτα.
⦁ Δεν περνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή της βόλτας. Εκεί υπάρχουν πάντα οι κατάλληλοι άνθρωποι που ορίζουν την διαδρομή, ελέγχουν την ταχύτητα της πομπής, προσέχουν το κλείσιμο των δρόμων για να περάσουμε με ασφάλεια και γενικά έχουν την ευθύνη της βόλτας.
⦁ Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας, ελιγμούς και απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα! Πάμε με αρκετά χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.
Ας κάνουμε λοιπόν όλοι την βόλτα μας πιό ευχάριστη και πιό ασφαλή και ας δώσουμε στο ποδήλατο την θέση που του αξίζει στους δρόμους.
Σας περιμένουμε με πολύ χαρά, να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!
Με εκτίμηση
Η οργανωτική επιτροπή και τα Διοικητικά Συμβούλια
των Πολιτιστικών Συλλόγων





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.