Την Κυριακή 12 Ιουνίου το Matala Street Painting 2016!

Την Κυριακή 12 Ιουνίου το Matala Street Painting 2016!

Μια πρωτοποριακή ιδέα στάθηκε η αφορμή και τα Μάταλα αποτελούν από το 2011 ένα τεράστιο λευκό καμβά που φιλοξενεί χιλιάδες χρώματα κάθε καλοκαίρι. Με ιδιωτική πρωτοβουλία των καλλιτεχνών Λίντα Κραστ και Κατερίνα Παναγάκη και σε συνδυασμό με την υποστήριξη της κοινότητας δημιουργήθηκε το Street Painting, μια γιορτή χρωμάτων όπου κάθε χρόνο απαριθμεί ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες.

Από το 2012, το Matala Street Painting αποτελεί το προφεστιβαλικό δρώμενο του Matala Festival χαρίζοντας χρωματιστές στιγμές στους φίλους που βρίσκονται στην παραλία των χίπις μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Φίλοι που αγαπούν τα χρώματα, παιδιά που λατρεύουν να ζωγραφίζουν αλλά και επαγγελματίες που αφήνουν τα χρωματιστά σχέδια τους πάνω στο καμβά έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου για να ξεχυθούν στους δρόμους των Ματάλων και να αφήσουν το δικό τους χρωματιστό αποτύπωμα στα δρομάκια που περπάτησαν κάποτε τα «παιδιά των λουλουδιών». Η συμμετοχή του κόσμου κάθε χρόνο είναι τεράστια και αυτό παρατηρείται μήνες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 τα Μάταλα θα γεμίσουν με πλήθος κόσμου σε μια χρωματιστή γιορτή για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Street Painting. Η συμμετοχή καθώς και τα χρώματα που θα έχουν στη διάθεση τους οι συμμετέχοντες θα είναι δωρεάν. Η οικονομική στήριξη από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην προσπάθεια της οργάνωσης του Matala Street Painting κάθε χρόνο είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη.
Η δημιουργία του Matala Street Painting έχει ως στόχο την δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη θετική συμπεριφορά μέσα από την τέχνη και τα χρώματα καθώς και το καλό του τόπου μας.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων – Ματάλων





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.