Τα ροτβάιλερ είχαν απειλήσει και στο παρελθόν, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν πήρε μέτρα

Του είχαν γίνει συστάσεις, υποστηρίζουν οι γείτονες -Ανατριχιαστικές περιγραφές μαρτύρων για τα ροτβάιλερ που σκότωσαν 5χρονο, «Ηταν αφηνιασμένα» -Ελεύθερος αφέθηκε ο ιδιοκτήτης

Στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο 72χρονος απόστρατος ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ που σκότωσαν ένα πεντάχρονο αγόρι στην Κοζάνη, και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 72χρονος στην κατάθεση του στον εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι τα τρία ροτβάιλερ ήταν κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο του σπιτιού του, ενώ τα υπόλοιπα 5 σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη της αγροικίας.

Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό και σημείωσε πως διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του αγοριού.

Σύμφωνα με το άρθρο 924 ΑΚ ο κάτοχος ζώου ευθύνεται για τη ζημία που προξενήθηκε απ’ αυτό σε τρίτον. Αν η ζημία έγινε από κατοικίδιο ζώο που χρησιμοποιείται για το επάγγελμα, τη φύλαξη της κατοικίας ή τη διατροφή του κατόχου του, αυτός δεν ευθύνεται εάν αποδείξει ότι δεν τον βαρύνει κανένα πταίσμα ως προς τη φύλαξη και την εποπτεία του ζώου. Ουσιαστικά δηλαδή αν παραμείνει η παραπάνω κατηγορία χωρίς βελτιώσεις, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από μαρτυρικές καταθέσεις δεν υπάρχει κακουργηματική πράξη.

Σύμφωνα όμως με όσα διαδίδονται από συγχωριανούς και αν φυσικά αυτά επιβεβαιωθούν, αναφέρει το prlogos.gr, τα ροτβάιλερ του ιδιοκτήτη είχαν επιδείξει στο παρελθόν επικίνδυνη συμπεριφορά. Μάλιστα είχαν γίνει και συστάσεις στον ιδιοκτήτη, αλλά μάταια. Διαβάζουμε επίσης σε ειδικές σελίδες για τα ροτβάιλερ πόσο φιλικά ζώα είναι στα παιδιά με την παρακάτω υποσημείωση:

«Υπάρχουν, βέβαια, και περιπτώσεις άπειρων ιδιοκτητών ζώων που αναζητούν απλά ένα κατοικίδιο συντροφιάς, αλλά η έλλειψη κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης αυτού του σκύλου έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός επικίνδυνου και απρόβλεπτου ζώου, που αναλαμβάνει την αρχηγεία και θέτει εκείνο τους κανόνες.»

Και αλλού: «Πρόκειται για ένα ήρεμο σκυλί που χρειάζεται σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση. Εάν ο ιδιοκτήτης του το παραμελήσει ή αδιαφορήσει για αυτό, ενδεχομένως να βγάλει μία επιθετική συμπεριφορά».

Αυτά σε συνδυασμό με τα όσα ακούγονται ότι ο 5χρονος μπήκε στο χώρο που βρίσκονταν τα δύο σκυλιά και όχι τα σκυλιά σε αυτόν ίσως να αλλάξει τις κατηγορίες. Πάντως ακούγεται παράλογο να έχεις στην ιδιοκτησία σου οκτώ ροτβάιλερ, σκυλιά με τρομακτική δύναμη που χρειάζονται ειδική εκπαίδευση.

Σοκάρουν οι περιγραφές από αυτήκοους – αυτόπτες μάρτυρες του μοιραίου περιστατικού που κάνουν λόγο για τσιρίδες τρόμου από το παιδάκι αλλά και επίθεση αφηνιασμένων ροτβάιλερ εναντίον του.

«Περίπου στις 14:00 ήταν παρέα σπίτι του γείτονα με τα ροτβάιλερ. Άκουγα ένα παιδάκι να παίζει. Ακούω τρεις τσιρίδες τρόμου από το παιδάκι ξαφνικά. Σαν χτύπημα. Σπάνια τις ακούς. Σταμάτησαν μετά οι τσιρίδες. Είδα μετά την γυναίκα μου να τραβά τα μαλλιά της. Είχε βγει ο ιδιοκτήτης και προσπαθούσε να τραβήξει τα σκυλιά από πάνω του. Η μαμά του ούρλιαζε. Μετά το έβαλαν στο αυτοκίνητο και πήγαν στο νοσοκομείο. Τα σκυλιά ήταν αφηνιασμένα… Το δάγκωσαν. Η γυναίκα μου το είδε και το είχαν σηκώσει στον αέρα. Το τραβούσαν» ανέφερε ο πρώτος μάρτυρας στο kozan.gr.

«Είδα σκυλί να τινάζει μια κόκκινη μπλούζα, δεν κατάλαβα αν είναι παιδί ή μπλούζα στην αρχή. Μετά άκουσα τον ιδιοκτήτη και έναν άλλο κύριο να ορμάνε πάνω στα ροτβάιλερ. Να παίρνουν βέργα και να χτυπάνε το σκυλί. Σήκωσαν το παιδί στον αέρα. Πήρα την Αστυνομία αμέσως» σημείωσε ο δεύτερος μάρτυρας.

 

protothema.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.