Τα καταματωμένα πόδια μιας σερβιτόρας από τα τακούνια στην πιο viral φωτογραφία

Η υποχρέωση αμέτρητων γυναικών να φορούν συνεχώς ψηλοτάκουνα στη δουλειά τους, μόνο καλό δεν τους κάνει. Και αυτή η εικόνα αποτελεί μια ακόμα απόδειξη.

φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media και δείχνει ταπληγωμένα και καταματωμένα πόδια μιας κοπέλας, η οποία εργάζεται ως σερβιτόρα και είναι αναγκασμένη να φορά ψηλοτάκουνα, έγινε αμέσως viral. Μέχρι στιγμής, η σοκαριστική εικόνα έχει μοιραστεί πάνω από 11.500 φορές και η υποχρέωση των γυναικών να φορούν συνεχώς τακούνια στη δουλειά τους – όσο σκληρή και απαιτητική κι αν είναι αυτή – ήρθε για ακόμα μια φορά στην επιφάνεια.

Πώς, όμως, ξεκίνησε η ιστορία;

H Nicola Gavins, σε ανάρτησή της στο Facebook, κατέκρινε το εστιατόριο «Joey Restaurants» του Καναδά, εφόσον, όπως τόνισε, υποχρεώνει τις γυναίκες υπαλλήλους να φορούν πάντα παπούτσια ύψους τουλάχιστον 2,5 εκατοστών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μια φίλη της που εργάζεται εκεί, κατέληξε, μετά από τη βάρδιά της, να έχει πόδια γεμάτα πληγές και αίμα και να έχει χάσει ένα από τα νύχια της. Και το αποκορύφωμα; Οι προϊστάμενοι τής ζήτησαν να φορέσει ψηλοτάκουνα και την επόμενη μέρα!

Επίσης, η Gavins πρόσθεσε ότι οι γυναίκες υπάλληλοι έπρεπε να δαπανήσουν 30 δολάρια για να αγοράσουν μαύρη στολή, ενώ οι άνδρες είχαν τη δυνατότητα να εργαστούν φορώντας τα μαύρα ρούχα που είχαν ήδη στη ντουλάπα τους.

Η ίδια χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη τακτική ως «σεξιστική, απαρχαιωμένη και απολύτως αηδιαστική».

«Έχω πολλές φίλες που εργάζονται χωρίς να θυσιάσουν την άνεσή τους. Κι αυτό το είδος εργοδοσίας θα συνεχίσω να υποστηρίζω», σχολίασε.

Τέλος, κατηγόρησε το «Joey Restaurants» για το γεγονός ότι δεν αμοίβει οικονομικά τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση, μαζί με τη φωτογραφία των πληγωμένων ποδιών, έχει προκαλέσει αμέτρητα σχόλια χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι συμφωνούν ότι «είναι αηδιαστικό και σεξιστικό να είναι υποχρεωμένες οι γυναίκες να φορούν τακούνια στη δουλειά. Εκτός των άλλων, αυτά τα παπούτσια βλάπτουν σοβαρά τα πόδια, την πλάτη και τη μέση τους».

Η ανάρτηση έγινε αμέσως viral. Μάλιστα, μόλις πριν από λίγες ημέρες, μια άλλη γυναίκα, η Nicola Thorp, εργαζόμενη ως ρεσεψιονίστ στην εταιρεία PwC, διώχθηκε από τη δουλειά της και στάλθηκε στο σπίτι της ακριβώς για τον ίδιο λόγο: επειδή είχε αρνηθεί να φορά συνεχώς τακούνια και είχε προσπαθήσει να εξηγήσει στους προϊσταμένους της ότι μπορούσε να εργαστεί εξίσου αποδοτικά και με φλατ παπούτσια.

womantoc.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.