Και πάλι σήμερα στο δικαστήριο οι γονείς της μικρής Μαρίας

Ενώ αναμένεται η αυτοψία από κοινωνικό λειτουργό στο σπίτι του μικρού κοριτσιού για να αποφανθεί αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες ώστε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Την ίδια ώρα που οι γονείς της Μαρίας – Ειρήνης οδηγούνται ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου προκειμένου να λογοδοτήσουν για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και μάλιστα με δόλο, οι δικηγόροι της οικογένειας μιλούν πλέον ανοιχτά και υποστηρίζουν ότι πίσω από την εξαφάνιση του τετράχρονου κοριτσιού κρύβεται κύκλωμα εμπορίας παιδιών και οργάνων.

Με τις αστυνομικές αρχές να αναζητούν όλα τα ίχνη που θα τους οδηγήσουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεση, οι γονείς του ανήλικου κοριτσιού που βίωσε για περισσότερες από 20 ώρες έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη θα βρεθούν και πάλι σήμερα το πρωί στο αυτόφωρο μονομελές. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» γύρω από την εξαφάνιση του τετράχρονου κοριτσιού προς το παρόν αποκλείουν το σενάριο της απαγωγής, ενώ ο εισαγγελέας συνέταξε ένα κατηγορητήριο κόλαφο εναντίον των γονιών Μαρίας- Ειρήνης.’

«Από κοινού ενεργώντας, ύστερα από συναπόφαση και με κοινό δόλο, με πρόθεση εξέθεσαν και κατέστησαν αβοήθητο πρόσωπο που έχουν στην προστασία τους και που έχουν υποχρέωση να το διατρέφουν και να το περιθάλπουν. Συγκεκριμένα τυγχάνοντας γονείς της ανήλικης Μαρίας- Ειρήνης, αν και ήταν υποχρεωμένοι να τη φροντίζουν και να την προστατεύουν λόγω του νεαρού της ηλικίας της, εξέθεσαν αυτή σε μεγάλο κίνδυνο για την σωματική της υγεία και ακεραιτότητα», αναφέρει η έκθεση του εισαγγελέα με την οποία παραπέμπεται σε δίκη το ζευγάρι.

«Την Μαρία την άρπαξαν κυκλώματα εμπορίας παιδιών και οργάνων»

Η υπεράσπιση όμως της οικογένειας Πρίντεζη μετά τη μήνυση που κατέθεσε χθες για αρπαγή της τετράχρονης κοπέλας από άγνωστα πρόσωπα, σήμερα έρχεται να προσθέσει μια νέα διάσταση γύρω από την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι δικηγόροι της οικογένειας Κωνσταντίνος Τζινάκος και Σταύρος Γεωργόπουλος μιλώντας στο protothema.gr λίγη ώρα από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, κάνουν λόγω για κύκλωμα εμπορίας παιδιών και οργάνων που βρίσκεται πίσω από την περίεργη εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού. Μάλιστα όπως αναφέρει ο ένας εκ των συνηγόρων, ο κ. Σταύρος Γεωργόπουλος τους τελευταίους έξι μήνες έχουν καταγγελθεί στις διωκτικές αρχές πέντε περιστατικά απόπειρας αρπαγής ανηλίκων, γεγονός που αποδεικνύει τις υποψίες τόσο της οικογένειας όσο και των νομικών της εκπροσώπων ότι πίσω από την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας – Ειρήνης βρίσκονται άτομα που δραστηριοποιούνται στις αρπαγές ανηλίκων με σκοπό την παράνομη υιοθεσία τους αλλά και την πώληση των οργάνων τους.

Το πρώτο από τα περιστατικά όπως μας εξιστορεί ο κ. Σταύρος Γεωργόπουλος σημειώθηκε στις 21/10/2015 όταν πραγματοποιήθηκε απόπειρα αρπαγής 4χρονου κοριτσιού στο λιμάνι του Πειραιά. Ενα μήνα σχεδόν αργότερα και συγκεκριμένα στις 24/11/2015 άλλο ένα παρόμοιο κρούσμα συντάραξε την κοινή γνώμη της Νοτιανατολικής Αττικής. Ενας άντρας προσπάθησε να πείσει ένα τετράχρονο αγοράκι έξω από σχολείο της Αρτέμιδας να τον ακολουθήσει χωρίς όμως να τα καταφέρει. Δεν πρόλαβαν να περάσουν τρεις μέρες και στις 27/11/2015 μια μητέρα γλίτωσε στο παρά πέντε το τρίχρονο αγοράκι της από μια τσιγγάνα η οποία προσπάθησε να το αρπάξει μέσα από σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Βάρης. Το τέταρτο περιστατικό σημειώθηκε στις 29/11/2015 στην Ανθούσα όταν μια γυναίκα κατάφερε να οδηγήσει έξω από την εκκλησία ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που είχε διαφύγει για μικρό χρονικό διάστημα από την προσοχή του πατέρα του. Ο γονιός όμως αφού εντόπισε την κόρη του και αντιλήφθηκε τι συμβαίνει καταδίωξε την άγνωστη γυναίκα η οποία τελικά κατάφερε να διαφύγει.

Το τελευταίο περιστατικό σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Γεωργόπουλο συνέβη στις 23/4/2016 στην Αργυρούπολη, όταν μια γυναίκα που οδηγούσε ένα άσπρο βαν προσπάθησε να πείσει ένα 13χρονο που πήγαινε εκείνη την ώρα στο σχολείο του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο. Ο ανήλικος δεν πείστηκε και ανέφερε στο περιστατικό στους γονείς του, οι οποίοι στη συνέχεια το κατήγγειλαν στην αστυνομία.

«Τα στοιχεία με τις απόπειρες αρπαγών τα έχω συγκεντρώσει από τις αστυνομικές αρχές», λέει στο protothema.gr ο κ. Σταύρος Γεωργόπουλος. Βάσει όλων των παραπάνω αλλά και των υπόλοιπων στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει οι δικηγόροι της οικογένειας Πρίντεζη είναι πλέον πεπεισμένοι ότι οι πελάτες τους είναι αθώοι κι ότι το μικρό κοριτσάκι εξαφανίστηκε από κάποια άτομα τα οποία τελικά το εγκατέλειψαν στο σημείο που βρέθηκε, καθώς φοβήθηκαν ότι οι πράξεις τους θα αποκαλυφθούν μετά τις πολυπληθείς έρευνες που γίνονταν αλλά και από τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Τέλος, σήμερα, το σπίτι της μικρής Μαρίας – Ειρήνης που μένει μαζί με τους γονείς τους στον Πειραιά θα το επισκεφτεί κοινωνικός λειτουργός προκειμένου να αποφανθεί αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες έτσι ώστε να επιστρέψει και πάλι το τετράχρονο κοριτσάκι στο οικογενειακό του περιβάλλον.

 

protothema.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.