Οι εχθροί της ελιάς και πως να τους αντιμετωπίσετε

Για µια ακόµα χρονιά ο χειµώνας στην Κρήτη ήταν αρκετά ήπιος. Θερµοκρασίες που κυµάνθηκαν σε επίπεδα παρατεταµένου φθινοπώρου συνοδεία θερµών νοτιάδων και βροχοπτώσεις σηµαντικά περιορισµένες, ιδιαίτερα στα βόρεια του νησιού, οδήγησαν σε ανοµοιόµορφη βλαστική εξέλιξη.

Η ανοµοιοµορφία της ανθοφορίας οφείλεται στις κλιµατολογικές συνθήκες αλλά και στις καλλιεργητικές φροντίδες (κλαδεµένα, ποτιστικά, φορτωµένα, κ.α.) και την θρεπτική κατάσταση των ελαιοδέντρων. Είναι σκόπιµο φέτος,περισσότερο από άλλες χρονιές, να προσεγγίσετε τις οδηγίες αυτής της περιόδου ανάλογα µε το βλαστικό στάδιο που βρίσκονται τα δέντρα και την αναµενόµενη παραγωγή τους.

ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ: Στις πολύ πρώιµες και στις παραλιακές περιοχές ολοκληρώνεται το φούσκωµα των ανθέων και οι ανθοταξίες περνάνε στο «κρόκιασµα». Στις µεσοπρώιµες συνεχίζεται το φούσκωµα των ανθέων ενώ στις όψιµες ολοκληρώνεται ο σχηµατισµός των ανθοταξιών και ξεκινάει το φούσκωµα.

πυρηνοτρητης
πολλινια
μαργαρονια
βαμβακαδα
ασπιδιωτος
εχθροι ελιας
καταλογος ελια

katalogos_3

.ekriti.g

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.