Εντοπίστηκε λαθραίο υλοτομείο κορμών κυπαρισσιού στον Αποκόρωνα

Η Δνση Δασών αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία και με σχετικά γρήγορη αντίδραση, εντόπισε λαθραίο υλοτόμιο κορμών κυπαρισσιού στην περιοχή Τζιτζιφέ Αποκορώνου.

Ο εντοπισμός έγινε στις 25/04 και αφορά κατακείμενη, τεχνική ξυλεία περίπου εξήντα κορμών, με κυμαινόμενη διάμετρο 30-50 εκατοστά και με μεγαλύτερο μήκος τα δεκαπέντε μέτρα.

Στην επιχείρηση ολονύκτιας φύλαξης του προϊόντος της λαθροϋλοτομίας, αλλά και της ευρύτερης διερεύνησης του θέματος, συνέβαλαν και τα ΤΑΕ Αποκορώνου.

“Η λαθροϋλοτομία, είναι έγκλημα που απλά εκμεταλλεύτηκε την κρίση της χώρας για να αναπτυχθεί απολύτως εις βάρος της κοινωνικής συλλογικής περιουσίας, των Ελληνικών Δασών. Ένα έγκλημα στο οποίο έχουν προσχωρήσει οργανωμένες ομάδες που χρησιμοποιώντας μαύρη εργασία και διαθέτοντας μηχανολογικό εξοπλισμό τολμούν να αποψιλώνουν τα περίφημα δάση του Αποκόρωνα κυρίως.  Η εν λόγω καταστροφή πρέπει να αξιολογηθεί από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία  αξιολογώντας τις προτεραιότητες της. Η ξυλεία κατάσχεται και ακολουθούν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες”, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών.

.

flashnews





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.