Ειδομένη: Δεν τους αρέσε το φαγητό- Έσπασαν την αποθήκη του ΟΗΕ

Κλειστή και η εθνική οδός – Ένταση με οδηγούς και κατοικούς – Επίθεση μετανάστη σε τραυματιοφορέα στο Κιλκίς

Έχοντας μπροστά τους τα κλειστά σύνορα οι μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη στέφουν την οργή τους προς τη χώρα μας. Πέρα από τους τσακωμούς μεταξύ Σύρων- Αφγανών και Πακιστανών, πέρα από τη σύγκρουση όσων επιμένουν σε σκληρή γραμμή και όσων αρκούνται στην αναμονή έχουν οξυνθεί τα πνεύματα και σε σχέση με τη διατροφή τους.

Μετά το επεισόδιο με το μουχλιασμένο φαγητό οι μετανάστες έσπασαν και την αποθήκη του ΟΗΕ που βρίσκεται εντός του γειτονικού χωριού ενώ κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πως απειλήθηκε με μαχαίρι.

Εντωμεταξύ σήμερα στήθηκε ένα νέο μπλόκο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, πολύ κοντά στην Ειδομένη και λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα. Το μεσημέρι της Δευτέρας σημειώθηκε ένταση όταν οδηγός προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του από τα πλαϊνά του δρόμου που έχουν αποκλείσει οι πρόσφυγες. Κατά τα λεγόμενα του ίδιου , ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με πρόσφυγες και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να λήξει το επεισόδιο.

Τον ξυλοδαρμό ενός τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Κιλκίς απο Μαροκινό μετανάστη που είχε διακομιστεί με το ΕΚΑΒ απο τον καταυλισμό της Ειδομένης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Ο μετανάστης ήταν μεθυσμένος ή είχε κάνει χρήση διεγερτικών ουσιών σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου. Και σε αυτή την περίπτωση αναγκάστηκαν να καλέσουν την αστυνομία, προκειμένου να συλλάβει και να θέσει υπό τον έλεγχό της τον μετανάστη.

Διαμαρτυρίες και ένταση για την σίτιση τους

Την ώρα που πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν σε τραγικές συνθήκες υγιεινής στον καταυλισμό της Ειδομένης περιμένοντας το άνοιγμα των συνόρων, ακόμη ένα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους.

Νέα ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα την Κυριακή καθώς ομάδα προσφύγων, την ώρα του συσσιτίου, διαμαρτυρήθηκε για το φαγητό το οποίο τους δόθηκε καθώς αναφέρουν ότι ήταν αλλοιωμένο.

Οι πρόσφυγες πέταξαν το φαγητό που τους μοιράστηκε το απόγευμα καθώς οι μερίδες είναι σε κακή κατάσταση και γεμάτες μούχλα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία τους.

mouxla_2

protothema.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.