Γιάννης Παπαδάκης: Ο πιο καυτός αστυνομικός του κόσμου είναι Χανιώτης | Photos

Και τι άλλο θα μπορούσε να ήταν ο πιο καυτός αστυνομικός του κόσμου; Χανιώτης με δόξα και τιμή, ο Γιάννης Παπαδάκης ανακηρύχθηκε στο εξωτερικό ο πιο καυτός αστυνομικός του κόσμου και βλέποντας τις φωτογραφίες του δεν μπορεί κανένας να διαφωνήσει!

papadakis

Δεν είναι μοντέλο, είναι αστυνομικός! Ένας εργαζόμενος σε μια δουλειά που δεν είναι εύκολη και εκτός του ότι είναι επικίνδυνη, έχει κυλιόμενα ωράρια που πολλές φορές επιμηκύνονται! Ο Γιάννης Παπαδάκης, είναι από τους πραγματικούς activeman, που δεν αφήνονται στον …καναπέ, ούτε στις δικαιολογίες «δεν έχω ώρα για άθληση».

Αθλητής από μικρός, στο στίβο, στη κολύμβηση, μετά κιγκ μπόξερ και τώρα ΜΜΑ και πρόσφατα έγινε το μοντέλο γνωστού φωτογράφου, του Βαγγέλη Αστροπαλίτη, στην Κρήτη, απ΄ όπου το Activeman δανείστηκε και τις φωτογραφίες της συνέντευξης.

papadakis06

Ο Γιάννης Παπαδάκης είναι αεικίνητος. Δουλειά, προπόνηση, διασκέδαση, όλα στο πρόγραμμα και με πρόγραμμα. Πως βρίσκει όμως τον χρόνο ενώ άλλοι δεν μπορούν;

«Το πρόγραμμα προπόνησης διαμορφώνετε ανάλογα με τα ωράρια της δουλειάς μου άλλες φορές πάω πριν και άλλες μετά .. αλλά πάντα σε καθημερινή βάση, η γυμναστική είναι προτεραιότητα μου» αναφέρει ο ίδιος και συνεχίζει, σχολιάζοντας τις δικαιολογίες περί… φόρτου εργασίας που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι αποφεύγουν συστηματικά την άθληση με την αιτιολογία ότι έχουν φόρτο εργασίας και άλλα.

Τι έχεις να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους; Ήταν η ερώτηση του Activeman και ιδού η απάντηση: «Σε αυτούς τους ανθρώπους έχω να πω πως δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω! Είμαι κάθετος σε αυτό!»

papadakis05

«Αλλά είναι όπως το βλέπει καθένας» συνεχίζει ο Γιάννης εξηγώντας την άποψη του «Εξαρτάται αν κάνεις γυμναστική για τους άλλους, δηλαδή αν θέλεις άπλα θες να φτιάξεις σώμα μόνο και μόνο για να σε βλέπουν σαν αξιοθέατο στη παραλία, για να το πω έτσι απλά ή αν το κάνεις για την υγεία σου και ότι θετικό προσφέρει η άθληση.

Κάποιος λοιπόν που αγνοεί τα οφέλη της άθλησης, σαφώς και θα βρει όλες τις δικαιολογίες για να μην αθληθεί. Αντίθετα για κάποιον, όπως εγώ, που κάνει γυμναστική για την πάρτι του επειδή τον γεμίζει, τον ευχαριστεί, τον εκτονώνει τότε θα κόψει χρόνο από άλλες ασχολίες, όπως να μην πάει για καφέ-ποτό και να πάει στο γυμναστήριο, αυτά είναι επιλογές και ο καθένας κάνει τις δίκες του».

Όπως γίνεται κατανοητό από τα λόγια του Γιάννη Παπαδάκη η άθληση για τον ίδιο είναι τρόπος ζωής και άρχισε από πολύ νωρίς από τα παιδικά του χρόνια.

papadakis04

«Από μικρός ήμουν πάντα πολύ δραστήριος και ασχολιόμουν με διάφορα αθλήματα, έχω αλλάξει πολλά. Από, στίβο water polo kick boxing και γενικότερα πολεμικές τέχνες και γυμναστήριο. Περισσότερο μου άρεσαν οι πολεμικές τέχνες και τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με ΜΜΑ και φυσικά το γυμναστήριο»

Ο φακός πάντως δείχνει ότι θέλει τον Γιάννη: «Η πρώτη μου φωτογράφηση έγινε στα χάνια και έπειτα ακολου8ησαν στην Αθήνα και Χάνια ξανά»

Η φωτογράφιση για κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας του μόντελιγκ συνήθως είναι μια υπόθεση δύσκολη. Πως αισθάνεται άραγε ένας μη επαγγελματίας μπροστά στον φωτογραφικό φακό; «Γενικότερα νιώθω άνετα και κάνουμε χαβαλέ ειδικά στην τελευταία μου φωτογράφηση με τον Βαγγέλη Αστροπαλίτη έναν εξαίρετο φωτογράφο και πραγματικό καλλιτέχνη ένιωσα σαν να «έπαιζα» με ένα φίλο σαν να τον ήξερα χρόνια με τον τρόπο του με έκανε και ένιωσα αμέσως πολύ άνετα κι αυτό βγήκε και στης φωτογραφίες μας».

Η επιλογή της Αστυνομίας

papadakis03

Ο Γιάννης σίγουρα θα μπορούσε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελιγκ, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να γίνει αστυνομικός. Μια δουλειά, άχαρη σε σχέση με τη λάμψη του μόντελιγκ. Ο ίδιος απαντάει και εξηγεί την επιλογή του:

«Από μικρός πάντα ήθελα να προσφέρω και να βοηθώ τον κόσμο μ αρέσει πολύ η δουλειά μου και δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να ακούς το ευχαριστώ από κάποιον που βοήθησες είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή πιστεύω».

Το …μοίρασμα του 24ώρου!

papadakis3

Αν έχεις πρόγραμμα και θέληση μπορείς να προλάβεις τα πάντα. Η απάντηση του Γιάννη Παπαδάκη σε όσους βρίσκουν δικαιολογίες για να μην αθληθούν ή να μην τραφούν σωστά, είναι η μοιρασιά του χρόνου μέσα στο 24ώρο.

«Μια μέρα μου που για παράδειγμα έχω υπηρεσία βράδυ αρχίζει στις 6 τα ξημερώματα με το πρώτο μου γεύμα και έπειτα κοιμάμαι δύο ώρες» λέει ο ίδιος «Ξυπνώ μετά και ετοιμάζω το δεύτερο γεύμα μου, αν δεν το έχω ετοιμάσει από βραδύς. Τρώω στις εννέα το πρωί και 45 με 60 λεπτά αργότερα πάω στο γυμναστήριο κάνω την προπόνηση μου περίπου δύο με δυόμιση ώρες ανάλογα με τις μυϊκές ομάδες που έχω εκείνη την ημέρα και επιστρέφω σπίτι.

Εκεί τρώω το τρίτο γεύμα και ετοιμάζω τα υπόλοιπα πέντε που απαιτούνται για τη σωστή διατροφή. Τα βάζω σε τάπερ και τα έχω έτοιμα για το υπόλοιπο της μέρας έπειτα είτε θα κάνω οτιδήποτε δουλείες υπάρχουν. Προλαβαίνω και για κανένα καφέ με φίλους η ξεκούραση μέχρι να πιάσω ξανά στην υπηρεσία»

Αυστηρή διατροφή και ο συνδυασμός των προπονήσεων

papadakis02

Η ερώτηση για το αν ακολουθεί αυστηρό πρόγραμμα διατροφής έρχεται αυτονόητα: «Ακολουθώ αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Κάνω οκτώ γεύματα ημερησίως τα όποια είναι ζυγισμένα και συγκεκριμένες τροφές βραστά η ψητά μόνο. Δεν καταναλώνω αναψυκτικά και σπανίως θα φάω κάποιο γλυκό ,σοκολάτα ή παγωτό. Στα γεύματα μου συμπεριλαμβάνονται κοτόπουλο μοσχάρι γαλόπουλα ψάρια (τόνος ,σολομός, μπακαλιάρος κτλ) ρύζι μακαρόνια διάφορα λαχανικά σπανάκι αγά βρώμη μελί φρούτα και άλλα σχετικά.

 

Πως συνδυάζει τις προπονήσεις του ο Γιάννης για να έχει τα τέλεια αποτελέσματα; «Συνδυάζω αερόβια προπόνηση με βάρη με αναλόγια 70-30 % δεν έχω πολύ αερόβια στο πρόγραμμα μου κάνω αρχικά για ζέσταμα 10-15 λεπτά διάδρομο και έπειτα συνεχίζω με βάρη εκτός από την ημέρα που έχω πόδια στο πρόγραμμα μ που εκεί κάνω 20 λεπτά διάδρομο και 10-15 ποδήλατο κ έπειτα μπαίνω στα βάρη».

papadakis08

Αλήθεια, κάποιο άτομο σαν τον Γιάννη θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς άθληση; «Δεν μπορώ να φανταστώ την καθημερινότητα μου χωρίς γυμναστική. Η γυμναστική σημαίνει πολλά για μένα είναι το «ναρκωτικό» μου με γεμίζει με ηρεμεί με χαλαρώνει δηλώνω εξαρτημένος έχω συνηθίσει στην καθημερινότητα μ από μικρό παιδί να αθλούμαι ακόμα κ διακοπές όταν πάω θα βρω κάποιο γυμναστήριο στη περιοχή ώστε να μην χάσω κάποια από της προπονήσεις μου»

Θεωρείς ότι το προφίλ του δραστήριου άνδρα περιλαμβάνει μόνο προπονήσεις ή και άλλες δράσεις γενικότερα σε όλες της φάσεις της ζωής, από τις εξορμήσεις μέχρι και τη περιποίηση;

«Ένας δραστήριος άντρας για μένα δεν είναι το να ρουτινιαζει καθημερινά με το γυμναστήριο. Για μένα δραστήριος είναι κάποιος που ψάχνει γενικότερα για δραστηριότητες κ εμπειρίες σε όλες της φάσεις της ζωής. Πήρα το για παράδειγμα όταν πήγα στο στρατό. Προτίμησα να πάω στης ειδικές δυνάμεις καταδρομέας αλεξιπτωτιστής γιατί τα άλματα είναι μια φοβερή εμπειρία από αποκόμισα και η καθημερινότητα μ όσο υπηρετούσα ήταν γεμάτη με δραστηριότητες και γυμναστική που θα μπορούσα να πάω σε μια άλλη μονάδα να κάθομαι όλη μέρα. Ο δραστήριος άνθρωπος πρέπει να ψάχνετε για διάφορα αλλά που μπορεί να κάνει ορειβασία καταδύσεις rafting, αλλιώς δεν είναι δραστήριος»

papadakis1

«Όσο για την περιποίηση σαφώς και πρέπει ο κάθε άνθρωπος γυναίκα η άντρας να είναι περιποιημένος καθαρός και προσεγμένος με ότι συνεπάγετε αυτό, αλλιώς είναι να δεις κάποιον καθαρό περιποιημένο προσεγμένο γενικότερα κ αλλιώς έναν λέτσο να το πω έτσι αν δεν προσέξουμε τον εαυτό μας τότε ποιον θα προσέξουμε; Η καθαριότητα είναι η μίση αρχοντιά όπως λένε»

Και η ερώτηση και πάλι έρχεται αυτονόητα: Σε μια εξόρμηση σαββατοκύριακου, τι θα επέλεγες, μια τοποθεσία που θα έχει τη δυνατότητα δράσεων ή μόνο ξεκούρασης και χαλάρωσης; .Σε μια εξόρμηση σαββατοκύριακου, τι θα επέλεγες, μια τοποθεσία που θα έχει τη δυνατότητα δράσεων ή μόνο ξεκούρασης και χαλάρωσης;

papadakis cover

«Θα προτιμούσα μια τοποθεσία δράσεων σχεδόν σίγουρα όπως και έχω ήδη κάνει για τον ερχόμενο μηνά που έχω ένα σαββατοκύριακο FREE επέλεξα να πάω αν όλα πάνε καλά στο Legion run ένα event αθλητικών δραστηριοτήτων»

zarpanews.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.