Όμηρος του αεροπειρατή πόζαρε μαζί του μέσα στο αεροπλάνο και έστελνε σε φίλους του τη φωτογραφία

Μάλλον χαλαρό ήταν το κλίμα μέσα στο αεροσκάφος, ενώ όλοι έξω αγωνιούσαν 

Για περίπου 6 ώρες σήμερα όλος ο πλανήτης ασχολούνταν με το θρίλερ της αεροπειρατείας στην Κύπρο και όπως ήταν λογικό στον απόηχο των θλιβερών γεγονότων σε Βρυξέλλες, Πακιστάν και Βαγδάτη, η αγωνία ήταν μεγάλη.   Μεγάλη ήταν βέβαια και η σύγχυση στα μέσα το πρωί σχετικά με τις πληροφορίες που μεταδίδονταν από την Κύπρο, κάτι που έφερνε συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις.

Όσο όλοι παρακολουθούσαμε με αγωνία τις εικόνες από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, φανταζόμασταν πως οι επιβάτες θα ζούσαν τον απόλυτο τρόμο… Λάθος!

Τουλάχιστον για έναν επιβάτη που αποκαλύπτεται πως το διασκέδαζε και είχε και όρεξη για φωτογραφίες. Πρόκειται για έναν νεαρό Βρετανό ο οποίος φωτογραφήθηκε μέσα σε το αεροσκάφος με τον αεροπειρατή Σεΐφ αλ-Ντιν Μουσταφά.

Ο 26χρονος Μπέντζαμιν Ινες, από το Λιντς, ο οποίος ήταν από τους τελευταίους ομήρους που απελευθέρωσε ο Μουσταφά, όχι απλά πόζαρε δίπλα στον Αιγύπτιο, αλλά έστειλε και τη φωτογραφία σε φίλους του. Αυτό σημαίνει πως ο αεροπειρατής δεν είχε πάρει τα κινητά των επιβατών και μάλλον πως λίγο πριν την λήξη του θρίλερ, οι τελευταίοι “όμηροι” γνώριζαν την αίσια έκβαση της υπόθεσης και το διασκέδαζαν.

975127_32A5C8F800000578-3514129-image-a-29_1459277311345

Λίγη ώρα αργότερα, ο Μπέντζαμιν και άλλοι δύο όμηροι βγήκαν από το αεροπλάνο καθώς αφέθηκαν ελεύθεροι. Αλλά οι φωτογραφίες τους δείχνουν να τρέχουν, κάτι που μάλλον περιπλέκει και άλλο την κατάσταση, αν κανείς αντιπαραθέσει το κλίμα μέσα στο αεροπλάνο.

975131_grtg

Πάντως 59χρονος αεροπειρατής στο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, που προσγειώθηκε το πρωί στην Λάρνακα, ανακρίνεται, με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει το κυπριακό νομικό σύστημα και αύριο, Τετάρτη, θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, από το οποίο θα ζητηθεί η κράτησή του για συνέχιση των διενεργούμενων ερευνών, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι κατά τις έρευνες, που ακολούθησαν δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά, ούτε στην κατοχή του υπόπτου, ούτε και στο αεροσκάφος. Σημείωσε επίσης, ότι από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες εξετάσεις τα κίνητρα του δράστη δεν φαίνεται να έχουν την οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία.

  Σε ερώτηση, αν οι αιγυπτιακές αρχές ζήτησαν την έκδοση του 59χρονου, είπε ότι το ερώτημα είναι πρόωρο.

www.lifo.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.