Φωτιά σε φορτηγό πλοίο, στην περιοχή των Λινοπεραμάτων

Λίγο μετά τις 11 το πρωί,  φωτιά εκδηλώνεται σε  φορτηγό πλοίο, στην περιοχή των Λινοπεραμάτων και  σημαίνει συναγερμός.

Η κινητοποιήση από κλιμάκια του Λιμεναρχείου ,της πυροσβεστικής αλλά και του ΕΚΑΒ είναι άμεση καθώς πέραν απο την  επίχείρηση κατάσβεσης του πύρινου μετώπου , έχουν αναφερθεί και τραυματίες .

Λιμενικοί  με σκάφη του λιμενικού αλλά και της πυροσβεστικής  πλησιάζουν το φλεγόμενο πλοίο και με συνεχείς ρίψεις νέρου προσπαθούν να καταλαγιάσουν τις πυρινες φλόγες που ξεπηδούν διαρκώς ενώ στη στεριά οι διασώστες δίνουν το δικό τους αγώνα για την παροχή πρώτων βοηθείων στους ανθρώπους που κινδύνευσαν.

Όλα τα παραπάνω διαδραματίζονται στις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα όπου στην πραγματικότητα πρόκειται για μία  άσκηση στην οποία και  συμμετέχουν εκτός από δυνάμεις της Πυροσβεστικής (3ος Π.Σ. Λιμένος Ηρακλείου, 1ος Π.Σ. Ηρακλείου, ΠΕ.ΚΕ. Κρήτης, Ιατρός της Υπηρεσίας) και του προσωπικού των εγκαταστάσεων, το Ε.Κ.Α.Β. , το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και η ΕΟΔ.

Επίσης ως παρατηρητές: ο δήμος Μαλεβυζίου, η Π.Ε. Ηρακλείου και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (Δνση Πολιτικής Προστασίας).

 

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες :Νίκος Χαλκιαδάκης

neakriti.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.