Περπατώντας στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, απέναντι από τον Άγιο Πέτρο του Τάγματος των Δομινικανών , στη Λεωφόρο. Σοφοκλή Βενιζέλου και Θεοτοκοπούλου, βλέπει σήμερα ένα όμορφο αλλά εγκαταλειμμένο κτήριο.
Στους σύγχρονους Ηρακλειώτες είναι γνωστό ως τρία τέταρτα (3/4), διότι τη δεκαετία του ΄80 , λειτουργούσε με αυτό το όνομα , εστιατόριο καφετέρια.
Το κτίριο αυτό, αποτελεί αξιόλογο δείγμα του όψιμου Νεοκλασικισμού και χαρακτηριστικό παράδειγμα αστικής αρχιτεκτονικής των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα. Η πρόσοψή του είναι ιδιαίτερα επιμελημένη. Η μορφολογική της οργάνωση γίνεται με αυστηρούς άξονες συμμετρίας που τονίζονται ιδιαίτερα από τα επί μέρους στοιχεία: Δίδυμοι κίονες Ιωνικού ρυθμού στον εξώστη του πρώτου ορόφου, κολώνες Δωρικού ρυθμού στο μπαλκόνι του ισογείου και ημικυκλική χαρακτηριστική απόληξη του μεσαίου, σε προβολή, τμήματος της πρόσοψης. Οι ποδιές των παραθύρων διαμορφώνονται με πήλινους κιονίσκους (μπαλούστρες) και τα μπαλκόνια έχουν σφυρήλατο κιγκλίδωμα με συμμετρικές διακοσμήσεις.

,

Β.Π.








