Ολοκληρώνεται σήμερα η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ένδυσης από το Δήμο Hρακλείου για την Ειδομένη

 Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών ένδυσης από το Δήμο Ηρακλείου με προορισμό την Ειδομένη

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία συγκέντρωσης τροφίμων αλλά και ειδών ένδυσης από τον Δήμο Ηρακλείου με προορισμό  τους χιλιάδες εγκλωβισμένους της Ειδομένης και των ελληνικών συνόρων.

Ο Δήμος Ηρακλείου, οι Υπηρεσίες και οι Εθελοντές,  μία εβδομάδα πριν ξεκίνησαν  το δικό τους αγώνα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, μετά και την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, σε συνεργασία με τους φορείς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα με προορισμό την Ειδομένη και τους πρόσφυγες που έχουν βρει εκεί προσωρινό καταφύγιο.

Σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου,  τελευταία ημέρα συγκέντρωσης ειδών, ο Δήμος Ηρακλείου να συγκεντρώνει :

τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια),γάλα εβαπορέ και γάλα σε σκόνη για τα βρέφη, μπιμπερό, είδη ρουχισμού για ενήλικες, ρούχα για μωρά και αδιάβροχα  για την ενίσχυση, ανακούφιση  και κάλυψη κάποιων αναγκών των ανθρώπων που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Ο τόπος συγκέντρωσης είναι:

 για τα τρόφιμα στο Δημοτικό Παντοπωλείο (Κόσμων 24 – τηλ. 2810-355572) καθημερινά 9:00 με 13:30. Υπεύθυνες είναι οι κ. Μαρία Ορφανουδάκη  και Διαμάντω Δημητροπούλου.

για το ρουχισμό  στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως (Μάχης Κρήτης και Ηφαίστου – Καμίνια τηλ. 2810-315453) καθημερινά 09:00 με 14:30. Υπεύθυνη είναι η κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Παράλληλα όποιος εθελοντής επιθυμεί μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, βοηθώντας τους ανθρώπους του Δήμου Ηρακλείου και στις δύο δομές. Για όποια πληροφορία, επίσης, στο τηλέφωνο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας 2813409111.

Τα είδη αυτά θα συγκεντρωθούν και θα μεταφερθούν στην περιοχή με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.