Να προσέχεις τον εαυτό σου, γιατί δε θα το κάνει άλλος πιο καλά.

 Σκέψεις της Κατερίνας Τσαμπά

Κάποιοι μιλάνε για αισιοδοξία, κάποιοι για ρεαλισμό. Το θέμα δεν είναι αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο, αλλά το να διψάς ώστε το ποτήρι να μην αδειάζει ποτέ!

Δεν ξέρω αν θέλω να γράψω συμβουλές, αλλά δε σου κρύβω ότι θα ήθελα να μπορούσα να άλλαζα έστω και μιας γυναίκας το σκεπτικό επί του θέματος.

Δεν ξέρω πώς μοιάζεις, τι δουλειά κάνεις, τις συνήθειές σου αλλά ξέρω σίγουρα ότι όταν γυρνάς σπίτι σου τα ίδια άγχη και οι ίδιες σκέψεις, με μένα, σου απασχολούν το μυαλό και πολλά βράδια τα περνάς ξάγρυπνη. Ξάγρυπνη να σκέφτεσαι τι ήταν αυτό που σε ανάγκασε κάποτε, μικρούλα, να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, να γίνεις δυνατή απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις, σε ανθρώπους που όφειλαν να είναι δίπλα σου κι αντί αυτού ήσουν εσύ εκεί. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να κάνεις τις συγκεκριμένες επιλογές, που σε έφεραν εδώ αυτή τη στιγμή που, για πολλοστή φορά, ξαγρυπνάς παρέα με τις σκέψεις σου.

Τελικά μπορεί και να σε ξέρω. Είσαι εκείνη που επέλεξες κάποτε να θωρακιστείς τόσο ώστε να μπορέσεις να επιβιώσεις. Είσαι εκείνη που διάλεξε μια συγκεκριμένη δουλειά γιατί όλα οδηγούνταν εκεί και μόνον εκεί. Είσαι εκείνη που θα δώσεις όλο σου τον εαυτό σε κάτι που πίστεψες. Που μπορεί να κατηγορηθείς, αλλά δε σε νοιάζει γιατί έχεις συνείδηση καθαρή. Είσαι εκείνη που θα κεράσεις μια φίλη μόνο και μόνο για να βγει, θα της κάνεις τα εισιτήρια σε μια συναυλία για να είστε εκεί μαζί. Θα είσαι δίπλα της όσο μπορείς περισσότερο. Είσαι εκείνη που στη λαχτάρα σου να αγαπηθείς, παρερμήνευες συμπεριφορές και έπηξες στις λάθος επιλογές.

Μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου υπεράνθρωπο, αλλά έμαθες να αποδέχεσαι ότι μάλλον δεν είσαι τελικά. Γελάς με την ψυχή σου, μαθαίνεις καθημερινά πράματα και χαίρεσαι επιτέλους την ζωή περισσότερο.

Είσαι εκείνη που μέσα από την μοναξιά κατάφερε να βρει τη δύναμη να σταθεί απέναντι στον εαυτό της και να του πει «θα σε προσέχω περισσότερο τώρα πια». Γιατί κατάλαβες ότι αξίζεις την ευτυχία, τη συντροφικότητα και τη χαρά. Την αξίζεις κούκλα μου και απόλαυσε την.

Γιατί τώρα πια μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια κάποιου και να δεις, σιγά σιγά να αναδύονται τα ίδια όνειρα που έκανες κάποτε. Γιατί κάποια στιγμή, καίρια στιγμή, «είπες» σε σημαντικούς ανθρώπους «μπροστά σε σένα και μένα, επιλέγω εμένα» και ένιωσες υπέροχα!

 

Στον Σ.





One thought on “Να προσέχεις τον εαυτό σου, γιατί δε θα το κάνει άλλος πιο καλά.

  1. AvatarΔάλλη Αριστούλα

    πολύ καλό!!!!!!!!!!. τι ωραία να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, να μη φοβόμαστε τους άλλους γιατί τελικά είμαστε ίδιοι κατά βάθος. με τα ίδια όνειρα , επιθυμίες προσδοκίες που έχουν αναφορά σε μία καλή και ισορροπημένη ζωή…μπράβο

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.