Μια εκπληκτική διασκευή του Ζορμπά από πλανόδιους καλλιτέχνες που παίζουν κύμβαλο στην Puerta del Sol στην Μαδρίτη

Ο Stefan & Mario Fieraru είναι καλλιτέχνες του δρόμου που εντυπωσιάζουν με τη δεξιοτεχνία τους. Συνήθως παίζουν πολλά ελληνικά κομμάτια της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, όπως μπορείτε να δείτε και από την αρχή του βίντεο.

Στο 4:27 ξεκινά η διασκευή του Ζόρμπα του Μίκη Θεοδωράκη κύμβαλο: Κρουστό μουσικό όργανο. Είναι κατασκευασμένο από μέταλλο(συνήθως κράματα ορειχάλκου) και έχει κυκλικό, επίπεδο και πολλές φορές κοίλο σχήμα. Ο ήχος προκύπτει από την κρούση με κάποιο άλλο όργανο κρούσης (μπαγκέτα, βούρτσα κ.ά.). Το μουσικό αυτόόργανα έχει αρχαία ανατολική προέλευση και εισήχθη πλήρως στη δυτική μουσική τον 18ο αι. μέσω της Τουρκίας. Οι χώρες που φημίζονται για την παραγωγή κ. είναι η Τουρκία και η Κίνα. Η σημασία τους στα μουσικά σύνολα προκύπτει από το ότι ο ήχος τους είναι ποικίλης συχνότητας και τονικού ύψους· μπορεί να είναι οξύς και σύντομος ή απαλός και με διάρκεια.

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.