Επίσκεψη της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης στον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό

Την Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Λαμπράκη –Πλάκα υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή το μοναδικό αφιέρωμα στον Ελ Γκρέκο απόψε στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό συνεδριακό Κέντρο, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου.

Η κ. Λαμπράκη – Πλάκα ενημέρωσε το Δήμαρχο για την παρουσίαση από την ίδια, μέσω εξελιγμένης ψηφιακής τεχνολογίας της συναρπαστικής περιήγησης στα πιο σημαντικά μεγάλα αριστουργήματα του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου, που δεν μπορούν να ταξιδέψουν.

 

Η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης προσέφερε στο Δήμαρχο Ηρακλείου αντίγραφα των έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου  και το dvd με το φωτογραφικό υλικό από τα έργα του που παραγγέλθηκε ειδικά για το πρόγραμμα που ετοίμασε η Εθνική Πινακοθήκη για την επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατο του Ελ Γκρέκο.

Ο  Δήμαρχος από την πλευρά του προσέφερε στην κ. Λαμπράκη –Πλάκα το μετάλλιο του Δήμου Ηρακλείου με τη μορφή του Ελ Γκρέκο για την ίδια επέτειο.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.