Βγήκε από τη ΜΕΘ η Μίνα Αρναούτη

Πήρε εξιτήριο και πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού

Εξιτήριο έλαβε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού η Μίνα Αρναούτη, η 30χρονη συνεπιβάτης του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη στο τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό.

Έπειτα από έξι εβδομάδες νοσηλείας στη ΜΕΘ, όπου βρισκόταν διασωληνωμένη και σε καταστολή, η πολυτραυματίας κατάφερε με τη βοήθεια των γιατρών ένα σημαντικό βήμα για την αποθεραπεία της, και πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί αισθητά. Έχει «βγει» από την καταστολή στην οποία την κρατούσαν οι γιατροί όλο αυτό το διάστημα για λόγους εξοικονόμησης δυνάμεων, σωματικών και ψυχικών.

Η Μίνα Αρναούτη παραμένει σε υποστήριξη της αναπνευστικής της λειτουργίας αλλά με πιο ήπια μορφή. Πριν από δύο εβδομάδες οι γιατροί της έκαναν τραχειοστομία.  Η τραχειοστομία είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτάνει ο αέρας στους πνεύμονες παρακάμπτοντας τη μύτη και το στόμα, που εφαρμόζεται σε ασθενείς που πρέπει να παραμείνουν σε αναπνευστήρα για περισσότερο από 2 εβδομάδες. Επιτρέπει επίσης στους γιατρούς να ελέγχουν την αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία της ασθενούς.

Ωστόσο, ο σωλήνας της τραχειοστομίας παρεμβαίνει στη φυσιολογική διαδικασία της ομιλίας. Αυτό σημαίνει ότι η Μίνα Αρναούτη δεν μπορεί να μιλήσει. Ακόμη κι αν η ασθενής καταφέρει να ανακτήσει την αυτόνομη αναπνευστική της λειτουργία, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες έξι ημέρες για να επουλωθεί η πληγή που αφήνει η τραχειοστομία.

Η αποκατάσταση, βεβαίως, θα απαιτήσει πολύ χρόνο ακόμη για την ασθενή, τόσο για τα ορθοπεδικά τραύματα που φέρει στο χέρι και το πόδι, όσο και για τον θωρακικό κλωβό και τους πνεύμονες.

protothema.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.