Μαχαίρι στη δακοκτονία – Κινδυνεύει η ελαιοπαραγωγή

Νέα “σφαγή” στη χρηματοδότηση της δακοκτονίας από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.Τι κι αν η δακοκτονία αποτελεί βασικό παράγοντα παραγωγής και ποιότητας του κρητικού ελαιόλαδου; Η χρηματοδότηση της από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάθε χρόνο και μειώνεται όλο και πιο πολύ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στο “φως” η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μειώνει και φέτος το κονδύλι κατά 700.000 ευρώ, παρά τις πιέσεις της Περιφέρειας από τον περασμένο Οκτώβρη.

Από το 2011 έχουν περικοπεί  3 εκ. ευρώ!

Κι όλα αυτά την ώρα που διαχρονικά παραμένει ανοιχτή “πληγή” το θέμα της δακοκτονίας στην Κρήτη, αφού και πέρυσι η χρηματοδότηση ήταν μειωμένη κατά 2,2 εκ ευρώ σε σχέση με το 2014, ενώ από το 2011 έχουν περικοπεί περίπου 3 εκ ευρώ.

Συνάντηση στην Αθήνα για το θέμα

Ανάστατοι οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, παρακολουθούν τις εξελίξεις, με φόντο μια ενδεχόμενη αποτυχημένη παραγωγικά χρονιά. Πάντως η Θεανώ Βρέντζου μεταβαίνει εσπευσμένα την Παρασκευή στην Αθήνα με σκοπό να συναντήσει αυτοπροσώπως τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, για να ζητήσει ότι ζήτησε και τον Οκτώβριο, δηλαδή τα απαιτούμενα για την πλήρη αποκέντρωση του προγράμματος, από τη στιγμή μάλιστα που είχε συμφωνηθεί πριν από 4 μήνες , αλλά αναιρέθηκε από του Υπουργείο τις τελευταίες ημέρες..

:Λευτέρης Κουμαντάκης

πηγή





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.