Τα λιοντάρια, καθρέπτης της Βασιλικής στο Ηράκλειο

Μια υπέροχη φωτογραφία Του  Foto.Kik, από τα λιοντάρια στο Ηράκλειο. Στο νερό τους, καθρεπτίζεται η Βασιλική του Αγίου Μάρκου!!!

Η εκ νέου υδροδότηση της κρήνης Μοροζίνι μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Αντιδημαρχίας Χωροταξικού Σχεδιασμού- Πολεοδομίας και Παλιάς Πόλης με τη ΔΕΥΑΗ, την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, εγκαινιάστηκε την  Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο.

Η εκ νέου υδροδότηση της κρήνης συμβάλει στην ανάδειξη όχι μόνο του ίδιου του μνημείου αλλά και του  ιστορικού κέντρου της πόλης του Ηρακλείου  αφού αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόλογα δείγματα της γλυπτικής του 17ου αι. στην Κρήτη, αλλά και ως τεχνικό έργο για την εποχή εκείνη αξιοθαύμαστο ως προς τη σύλληψη και την κατασκευή του. Ο Μοροζίνι αποφάσισε την υλοποίηση του μεγάλου αυτού τεχνικού έργου με τη συνδρομή ειδικών μηχανικών της Βενετίας για να μεταφέρει το νερό από τις πηγές του Γιούχτα, πάνω από τις τρεις Καμάρες  και το Αραβοβυζαντινό τείχος για να καταλήξει στην κρήνη.

liontaria





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.