Ο Κατρούγκαλος καλεί τους πολίτες να βγουν στους δρόμους για το Ασφαλιστικό που ο ίδιος φέρνει

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, εκτιμώντας ότι η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό προμηνύεται σκληρή.

Σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του MEGA, ο υπουργός, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Βερολίνο, επανέλαβε ότι οι θεσμοί έχουν δεχθεί το περίγραμμα της μεταρρύθμισης. Ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε «ανοιχτός» στο ενδεχόμενο τροποποιήσεων του κυβερνητικού σχεδίου, υπό την προϋπόθεση να μην αλλάξει το γενικότερο νόημα του νόμου, το οποίο εδράζεται στην ισονομία.

Όπως εξήγησε, τα «μπλοκάκια» θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μισθωτοί, ενώ παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές όσον αφορά τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. «Είμαστε σε επικοινωνία με τους ελεύθερους επαγγελματίες για να δούμε τι μπορεί να γίνει με τις εισφορές» δήλωσε ενδεικτικά.

Ο κ. Κατρούγκαλος παρατήρησε ότι στην ουσία, οι εισφορές δεν αλλάζουν με τη νέα μεταρρύθμιση. Απλά, συνέχισε, συνδέονται με το πραγματικό εισόδημα, καθώς δεν είναι δίκαιο η επιβάρυνση να γίνεται βάσει των εικονικών εισοδημάτων. Καταλήγοντας, διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στη Βουλή με την κανονική διαδικασία – και όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με ένα άρθρο.

«Να βγει ο κόσμος στους δρόμους για το ασφαλιστικό»

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Καθημερινή, κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους για το Ασφαλιστικό. «Να βγει. Αυτά που υποστηρίζει ο κόσμος στους δρόμους είναι αυτά που υποστηρίζω και εγώ. Αναδιανομή, υψηλότερες συντάξεις… Κι εγώ για αυτά προσπαθώ να διαπραγματευτώ με τους Θεσμούς. Προσπαθώ όμως να ισορροπήσω ταυτόχρονα ανάμεσα στην ανάγκη να έχει το συνταξιοδοτικό σύστημα αυτά τα χαρακτηριστικά και να τιθασεύσω τα ελλείμματα που υπάρχουν. Και η βασική μας διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι η δική μου μεταρρύθμιση είναι αναδιανεμητική και κοινωνικά μεροληπτική για τους »από κάτω»», είπε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Κατρούγκαλος εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

thecaller.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.