Θρίλερ με κρουαζιερόπλοιο με 4.652 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κρήτης

Θρίλερ τις τελευταίες ώρες με την πορεία αμερικανικού κρουαζιερόπλοιου με 3.393 επιβάτες και 1.259 άτομα στο πλήρωμα, κυρίως αμερικανούς πολίτες. Βρισκόταν ανατολικά της Κρήτης προερχόμενο από τη Χάιφα του Ισραήλ και κλήθηκε για έκτακτο έλεγχο στον ναύσταθμο της Σούδας, ενώ είχε αρχικό προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.

 Το πλοίο έχει ελλιμενιστεί στον χώρο όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι των Χανίων και αναμένεται να αποπλεύσει το απόγευμα για τον προορισμό του, το λιμάνι της Τσιβιταβέκια της Ιταλίας. Ο καπετάνιος ειδοποίησε επισήμως τις αρχές ότι αλλάζει πορεία λόγω του καιρού και ότι υπάρχει νεκρός επιβάτης. Πράγματι έχει δηλωθεί ο θάνατος ενός 65χρονου από τη σύζυγό του η οποία εξετάζεται από το Λιμεναρχείο Χανίων. Η σορός του επιβάτη, πιθανόν υπηκόου Γερμανίας, έχει διακομισθεί στο Νοσοκομείο Χανίων για νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθεί από τι επήλθε ο θάνατός του – από καρδιολογικά αίτια αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι ο πλοίαρχος είχε ήδη αλλάξει πορεία όταν ενημέρωσε για θάνατο επιβάτη. Μάλιστα είχε δοθεί εντολή διεθνούς ναυτιλιακού φορέα να πιάσει στη Σούδα για λόγους ασφαλείας.

Πιθανολογείται ότι ο έλεγχος αυτός σχετίζεται με πληροφορίες το βράδυ της Παρασκευής για επιβίβαση ατόμων που κίνησαν τις υποψίες στους προηγούμενους ελλιμενισμούς του κρουαζιερόπλοιου που ήταν, εκτός της Χάιφας, η Γένοβα, η Ρώμη, το Κατάκωλο, ο Πειραιάς και η Ρόδος. Μάλιστα γι” αυτόν τον λόγο φαίνεται να υπήρξε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού. Παράλληλα το κρουαζιερόπλοιο θα ελεγχόταν και για την πιθανότητα να γινόταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ή και ότι υπάρχει παγίδευση χώρου του με εκρηκτικά.

Η αρχική εξήγηση που είχε δοθεί από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος για την αλλαγή πορείας του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου ήταν ότι «ο ναυτικός πράκτορας αιτήθηκε αλλαγή λιμανιού και να πιάσει Χανιά αντί για Ηράκλειο, χωρίς να αναφέρει τον λόγο». Από την επίσημη» ελληνική πλευρά δινόταν αργότερα η πληροφορία ότι στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει νεκρός επιβάτης από παθολογικά αίτια. Όμως αυτή η εκδοχή δεν μπορούσε να εξηγήσει την αλλαγή πορείας του κρουαζιερόπλοιου με προορισμό λιμάνι με στρατιωτική βάση και μάλιστα ενώ είχε προορισμό το εγγύτερο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το πλοίο κατευθύνθηκε τελικά στον ναύσταθμο της Σούδας προκειμένου να εξετασθεί από ελεγκτές διεθνούς ναυτιλιακού φορέα αλλά και αμερικανούς αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι μετά και την τελευταία αιματηρή ένοπλη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη από τον ISIS επικρατεί γενική επιφυλακή για «πάσης φύσεως τρομοκρατικές ενέργειες», συμπεριλαμβανομένων και επιθέσεων σε κρουαζιερόπλοια που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή.

tovima.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.