Θάνατος από αντισυλληπτικό χάπι στη Βρετανία

Δασκάλα, 21 ετών, κατέρρευσε στο σχολείο με συμπτώματα θρόμβωσης

Από αιφνίδια και μαζική πνευμονική εμβολή απεβίωσε η 21χρονη Φάλαν Κούρεκ, βοηθός δασκάλας, η οποία προκλήθηκε και οφείλεται στη λήψη αντισυλληπτικού χαπιού, όπως αναφέρεται στη σχετική ιατροδικαστική έκθεση.

Η 21χρονη Βρετανή κατέρρευσε στο σχολείο και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας της περιοχής του Στάτφορντ. Η Φάλαν Κούρεκ διακομίστηκε στο ιατρικό κέντρο με έντονους πόνους στο στήθος και με συμπτώματα δύσπνοιας. Ο νοσοκόμος που την ανέλαβε απέδωσε τα συμπτώματά της σε μυϊκούς πόνους, πρότεινε τη λήψη αναλγητικών χαπιών και να επιστρέψει σπίτι της.

Ο ιατροδικαστής, ωστόσο, διαπίστωσε ότι η 21χρονη είχε συμπτώματα πνευμονικής εμβολής ενώ βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας και εκτιμά ότι ο νοσοκόμος φέρει ευθύνη για τη λάθος διάγνωση. Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης στο νοσοκομείο η Φάλαν ανέφερε ότι ένιωθε πόνο στο πόδι και ότι έπαιρνε αντισυλληπτικά χάπια για να έχει σταθερό κύκλο στην περίοδό της. Ο ιατροδικαστής είπε στον πατέρα της δασκάλας ότι η Φάλαν είχε ήδη υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε τρεις ημέρες μετά. Ο προσωπικός γιατρός της εκλιπούσης διαβεβαιώνει ότι η Φάλαν είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις πριν της χορηγηθεί η συνταγή για το αντισυλληπτικό χάπι.

image

Το ιατρικό κέντρο του Στάτφορντ εμμένει ότι η εκλιπούσα πέρα από τους πόνους στο στήθος δεν είχε συμπτώματα ή άλλες ενδείξεις για πνευμονική εμβολή.

athensvoice.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.