Η υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων που κατέληξε στο δρόμο

Ηταν υπάλληλος του δήμου Αθηναίων. Η απίστευτη ιστορία της κυρίας Ιωάννας που πέθανε σε έσχατη φτώχεια και του σκύλου της που ακόμα την περιμένει σε κέντρο στήριξης

i-upallilos-tou-dimou-athinaiwn-pou-katelikse-sto-dromo

 

Η κυρία Ιωάννα εργάστηκε για πολλά έτη και συνταξιοδοτήθηκε από το δήμο της Αθήνας και – αδιευκρίνιστα πως – τα τελευταία χρόνια της ζωής της βρέθηκε στο δρόμο. ΄Ηταν τα χρόνια που ζήτησε βοήθεια από Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που προσφέρει υπηρεσίες στήριξης σε άστεγους πρόσφυγες.

Παρά τις κακουχίες της ζωής της, η κυρία Ιωάννα ήταν ευγνώμων στους ανθρώπους του Κέντρου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για τη στήριξη που της παρείχαν. Περισσότερο, ωστόσο, ήταν ευγνώμων για το ότι στο Κέντρο έλαβε φροντίδα, και εμβολιασμό και το αδέσποτο σκυλί που ήταν η μοναδική της συντροφιά.

Η κυρία Ιωάννα πέθανε 72 ετών σε Γηροκομείο έχοντας χάσει και τα δυο της πόδια από σηψαιμία όταν ένα απλό της τραύμα μολύνθηκε διότι δεν είχε λάβει τη σωστή περίθαλψη.

Μετά το θάνατό της, ο σκύλος της εκεί εκεί. Τριγυρνά έξω από το Κέντρο – σαν να την περιμένει – και έχει γίνει ο προστάτης των αστέγων και προσφύγων που ζητούν επίσης βοήθεια εκεί.

.thetoc.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.