Δύο άνθρωποι στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ με γρίπη…

Νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου χρειάστηκαν δυο ασθενείς με γρίπη, ενώ ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ καθηγητή Δημήτρη Γεωργόπουλο, μια γυναίκα 50 ετών βγήκε χθες από τη μονάδα, ενώ παραμένει 60χρονος άνδρας που έχει προσβληθεί από γρίπη και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Και οι δύο, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, δεν είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο και δεν αντιμετωπίζουν χρόνιο νόσημα.

Στη ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσηλεύεται 54χρονος άνδρας μετά από βαριά πνευμονία. Ο διευθυντής της μονάδας, Ανέστης Κιούλπαλης, είπε ότι πρόκειται για ύποπτο κρούσμα και έχουν σταλεί δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο, ωστόσο ο ίδιος εκτιμά ότι τα αποτελέσματα δε θα είναι θετικά για τον ιό της γρίπης, αφού ο συγκεκριμένος ασθενής έχει χρόνια προβλήματα υγείας κι έχει κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” νοσηλεύεται ένα μωρό 9 μηνών με γρίπη, ενώ άλλα 7 παιδιά χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών από γρίπη έχει φθάσει τους 13. Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας λέει ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός εκείνων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και τονίζει ότι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης που μάλιστα επιμένουν, πρέπει να απευθυνθούν σε γιατρό.

Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.