Ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για την υπόθεση της μικρής Μελίνας

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας, με φόντο την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας Πασπαράκη

που έσβησε από επέμβαση στα κρεατάκια

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει τα εξής:

“Είναι αδιανόητη και προκλητική η επιμονή ορισμένων μέσων ενημέρωσης να συνεχίζουν να εγκαλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για συγκάλυψη ευθυνών σε ό,τι  αφορά το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 4χρονης στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν είναι γνωστό ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο έχουν προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες ( διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, εμπλοκή του ΣΕΥΥΠ) και έχουν διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους ότι θα ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι νόμιμες διαδικασίες και θα αποδοθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

Είναι απολύτως ψευδές, επίσης, ότι λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα σε συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή, το Υπουργείο έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση, όταν όλοι οι υγειονομικοί συντάκτες ξέρουν ότι το σχετικό Δελτίο Τύπου εστάλη σήμερα στις 16.09 στο οποίο δίνονται αναλυτικές εξηγήσεις για το συμβάν και τις ενέργειες που έχουν γίνει. Διευκρινίζεται επίσης -για όσους δεν γνωρίζουν- ότι η Προκαταρκτική Εξέταση προηγείται της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) η οποία εννοείται ότι θα διαταχθεί εφόσον προκύψουν ευθύνες από το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που αναμένεται να βγει στο τέλος της εβδομάδας.

Είναι προφανές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με οποιοδήποτε τύπου κριτική ή έλεγχο της εξουσίας αλλά με συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με εντυπωσιοθηρία και αναίτια στοχοποίηση κυβερνητικών στελεχών με αφορμή το δραματικό γεγονός της απώλειας ενός 4χρονου παιδιού”.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.