Αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά από 42 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στη θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου, με την ελπίδα να φέρει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα έγινε σε μικρή απόσταση από την περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης.

Περίπου 20 Ελληνοκύπριοι βούτηξαν για πιάσουν τον Σταυρό. Στην Αμμόχωστο για τον καθαγιασμό των υδάτων μετέβησαν πάνω από 1.000 Ελληνοκύπριοι. Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, παρέστη στην τελετή που έγινε στην Αγία Νάπα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κύπρου διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, προκειμένου οι πολίτες της να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ευχήθηκε να βοηθήσει ο Θεός, ώστε από του χρόνου όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα σε όλη την Κύπρο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

 .kontranews.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.