«Κλείδωσε» το Ασφαλιστικό – Προς μείωση επικουρικών 15%-20%

“Κλείδωσε”, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και όπως είχε τονίσει στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, δεν προβλέπεται μείωση των κύριων συντάξεων.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι δανειστές αναμένεται να ενημερωθούν για την ελληνική πρόταση μέσα στα επόμενα 24ωρα. Θα ακολουθήσει στις 8 Ιανουαρίου ραντεβού μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των δανειστών, από το οποίο θα ξεκινήσει και ουσιαστικά η διαπραγμάτευση. Στη συνέχεια η πρόταση της κυβέρνησης θα έρθει στη Βουλή και γύρω στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία επί του ζητήματος αυτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρόταση της κυβέρνησης δεν προβλέπεται μείωση των κύριων συντάξεων, αλλά των επικουρικών, του εφάπαξ και του ΕΚΑΣ. Γύρω στα μέσα Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το σχέδιό της να στηριχθεί όχι μόνο από τους 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και άλλων κομμάτων.

Το σχέδιο

Το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, που θα έρθει τις επόμενες ημέρες, κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Για τις επικουρικές συντάξεις ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρή, της τάξης του 15% με 20% και εμφανίστηκε βέβαιος πως και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια.

«Θα επιδιώξουμε να δώσουμε μάχες» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε πως το πλαίσιο της ελληνικής πρότασης που θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 8 Ιανουαρίου με τους επικεφαλής των θεσμών και θα έρθει στα μέσα του μήνα προς ψήφιση στην Βουλή δεν έχει καθοριστεί ακόμα από τον αρμόδιο υπουργό.

Σημείωσε ότι η λύση του Ασφαλιστικού είναι τα έσοδα και όχι οι περικοπές

imerisia.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.