Η ανακοίνωσή της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειου για το θάνατο του 4χρονου κοριτσιού

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο αναφέρεται λεπτομερώς στην τραγωδία με την 4χρονη Μελίνα, η οποία 4χρονη που έσβησε από επέμβαση στα κρεατάκια, μετά τις επιπλοκές που παρουσίασε κατά την ανάνηψη και αφού είχε υποβληθεί σε επέμβαση “ρουτίνας” .

Η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος περιγράφει όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, προκειμένου το κοριτσάκι να κρατηθεί στη ζωή μετά τις επιπλοκές που εμφάνισε, ενώ αναφέρεται και στα αποτελέσματα την νεκροψία ,χωρίς να υπάρξουν  αποτελέσματα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονταιτα εξής:

“Σήμερα Τρίτη 29/12/2015, στις 05:50 το πρωί, απεβίωσε θήλυ νήπιο τεσσάρων (4) ετών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείες  Παίδων του ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Η ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργική αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων και τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στο Γ.Ν. Βενιζέλειο, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 8:00 π.μ.  Η επέμβαση ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο, μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Περίπου πέντε λεπτά μετά την αποσωλήνωσή της εμφάνισε προοδευτικά αναπνευστική δυσχέρεια , πτώση της αρτηριακής πιέσεως και βρογχόσπασμο και για το λόγο αυτό εκρίθη απαραίτητη η εκ νέου διασωλήνωσή της.

Έγινε προσπάθεια από ομάδα Αναισθησιολόγων , Καρδιολόγων και Εντατικολόγων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και εκρίθη αναγκαία η μεταφορά του νηπίου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ όπου συνεχίστηκαν οι προσπάθειες της καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης.

Οι προσπάθειες αυτές φάνηκε προσωρινά ότι απέδωσαν διότι η ασθενής βελτιώθηκε με αποκατάσταση καλής αρτηριακής πίεσης και οξυγόνωσης του αίματος. Δυστυχώς η βελτίωση ήταν παροδική και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα 03:30 της 29η /12) παρουσίασε αιφνίδια πτώση της αρτηριακής πίεσης και ακολούθως βραδυκαρδία – ασυστολία. Έγινε άμεση έναρξη της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης για περίπου δύο ώρες αλλά δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση.

Η νεκροψία – νεκροτομή η οποία ολοκληρώθηκε στις 21:15 σήμερα (2/12/2015) δεν μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αιτία θανάτου, χωρίς τα αποτελέσματα των τοξικολογικών  και ιστολογικών  εξετάσεων οι οποίες έχουν παραγγελθεί. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα διερευνήσει εις βάθος το τραγικό αυτό συμβάν και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους γονείς και στην οικογένεια του νηπίου”.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.