Ανακοίνωση Μουσείου Καζαντζάκη και λοιπών φορέων για τη βεβήλωση του τάφου του Ν. Καζαντζάκη

Ανακοίνωση εξέδωσαν το Μουσείο Καζαντζάκη, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη και η Διεθνής Εταιρία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη μετά το θλιβερό και καταδικαστέο γεγονός της βεβήλωσής του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη από άγνωστο ή άγνωστους.

δες εδώ 

Έκθετο στους ανέμους και στις βροχές, περιβαλλόμενο, όμως, από τον σεβασμό ολόκληρου του κόσμου, το μνήμα του Νίκου Καζαντζάκη επισκοπούσε, δεκαετίες τώρα, τη γενέτειρα πόλη του, το Ηράκλειο, όπως ο ίδιος ήθελε!

Προχθές, υπάνθρωποι απίστευτης χυδαιότητας βεβήλωσαν τον τάφο, έσπασαν τον απλό ξύλινο σταυρό, εξάλειψαν το επίγραμμα, χάραξαν την επιτύμβιο στήλη, έκαμαν ό,τι μπορούσαν για να επιδείξουν την αθλιότητά τους, να καταστρέψουν το μνήμα, που είναι πια και ένα από τα σύμβολα του Ηρακλείου.

Θλιβόμαστε που στο Μεγάλο Κάστρο ζουν τέτοιοι «άνθρωποι». Θλιβόμαστε βαθύτατα και εξοργισμένοι, κι εμείς όσο και όλοι οι Ηρακλειώτες, ζητάμε από κάθε αρμόδιο, όχι μόνο την άμεση αποκατάσταση του μνημείου, αλλά και την εφεξής προστασία του.

Ας μην αποδεχθούμε ότι, σημαντικότερη, βαρύτερη από την οικονομική κρίση, είναι η κοινωνική εξαθλίωση, που ήδη μας έχει μολύνει.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.