Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής μετά το αίτημα Τσίπρα

Παρελθόν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί από σήμερα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Υπέβαλε την παραίτησή του και παρέδωσε την έδρα του μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για ρωγμή στην κυβέρνηση, σε πολιτικό τουλάχιστον επίπεδο, καθώς η έδρα δεν χάνεται για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη σήμερα το πρωί και του ζήτησε να υποβάλλει την παραίτησή του και να παραδώσει την έδρα του. Ο λόγος, όπως έγινε γνωστό από το Μαξίμου, είναι ότι από διαρροές στον Τύπο γνωστοποιήθηκε ότι ο μέχρι πρότινος βουλευτής δεν προτίθετο να παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία για τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

Κυβερνητικές πηγές δικαιολογώντας την απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που είχε διατελέσει και στενός συνεργάτης του και στέλεχος της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν ότι «το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται».

Η επιστολή παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη 

Μέσα σε λίγη ώρα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανακοίνωσε την παραίτηση του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. «Θα ήθελα να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασής μου» αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

Στη δήλωση με την οποία γνωστοποιεί την παραίτησή του αναφέρει:

«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

Την έδρα του καταλαμβάνει ο Χρ. Βερναρδάκης

Την έδρα του στη Βουλή καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

tvxs.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.