Λουκέτο στα beach bars

Με αποφαση του ΣτΕ κρίθηκε παράνομη η εκμετάλλευση αιγιαλού και παραλιών από ιδιώτες

Τέλος στις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται παραλίες βάζει το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας, το οποίο έκρινε ανεφάρμοστη σχετική απόφαση.

 Το ΣτΕ έκρινε παράνομη την εκχώρηση του αιγιαλού και των παράλιων από δήμους σε ιδιώτες, μετατρέποντας τη σχετική υπουργική απόφαση του 2010 σε ανεφάρμοστη.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο αιγιαλός και η παραλία αποτελούν δημόσια κτήση ενώ η εκχώρηση δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο με την υπ. αριθμόν 3944/2015 απόφασή του ακυρώνει την (1038460/2439/Β0010/15.4.2009) Κοινή Απόφαση των υφυπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών περί απευθείας παραχώρησης έναντι ανταλλάγματος του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στους ΟΤΑ α’ βαθμού.

Την σχετική προσφυγή είχε κάνει πριν από 5 χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στο ΣτΕ. Στην υπόθεση είχε παρέμβει και ο Δήμος Σαρωνικού.

Αναμένεται η καθαρογραφή της απόφασης.

news247.gr



TAG


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.