Βιβλιοπαρουσίαση: «ΦΟΥΣΚΑ» τουΓιώργου Γρηγοράκη -Ηράκλειο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΥ  ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ «Η ΦΟΥΣΚΑ»

ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΣΤΙΣ 19:00

Οι Εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με το Πολύκεντρο Νεολαίας οργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου  «ΦΟΥΣΚΑ» την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, στις 19:00

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Πολυχρόνης Σιφακάκης, σχολικός  σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Π.Ε. Ηρακλείου και Φίλιππος Μανδηλαράς, συγγραφέας

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Μαίρη Καρυωτάκη.

Αποσπάσματα θα δραματοποιήσουν οι μαθητές: Λένα Ταμιωλάκη, Τίτος Ηλιάκης, Έλενα Δημητρίου.

 

Η ΦΟΥΣΚΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΗΤΣΙΟΣ

 

Αρκεί ένας συναγερμός, κάποιο ξημέρωμα του Ιούνη, να αλλάξει τη  ζωή των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης; Ναι, αν πρόκειται για την κλοπή του μυστηριώδους κειμηλίου, που φυλάσσεται στο εντυπωσιακό Μουσείο της Διαλεχτής. Ο μεγαλομανής Δήμαρχος και ο πρώην Δ/ντής του Μουσείου, αναθερμαίνουν το μίσος τους σε μια διαμάχη που συμπαρασύρει τους πάντες ακόμα και τα παιδιά.

Χωρισμένα σε δυο ομάδες, τους ποδηλάτες και τους σκεϊτάδες, κοντράρονται καθημερινά στην κεντρική πλατεία, ενώ οι αρχηγοί τους ο Άρης κι ο Λεωνίδας κορυφώνουν αυτήν την κόντρα με ριψοκίνδυνες φιγούρες.

 Ωστόσο δύο σημαντικές αποκαλύψεις θα τους αναγκάσουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, θα τους φέρουν αντιμέτωπους με κλέφτες αλλά και με προσωπικά διλήμματα που απαιτούν σκληρές αποφάσεις….

Μια ιστορία γεμάτη μυστήριο και περιπέτεια βγαλμένη μέσα από τη σύγχρονη πραγματικότητα

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γρηγοράκη «Η Φούσκα»

Ο Γιώργος Γρηγοράκης γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 1994 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Νωρίς διαπίστωσε πως η λογοτεχνία είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που, διασχίζοντας την ανθρώπινη ψυχή, σου επιτρέπει να κατανοήσεις τον κόσμο, να τον ερμηνεύσεις, να τον υπερβείς, να τον μεταμορφώσεις. Από τότε δεν σταμάτησε να…ταξιδεύει γράφοντας παραμύθια, διηγήματα, μυθιστορήματα. Το 2007 το παραμύθι του «Το άσπρο κλουβί στο σχήμα της καρδιάς» διακρίθηκε με έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τον Φλεβάρη του 2013 κυκλοφόρησε σε ελεύθερη ψηφιακή μορφή από τις εκδόσεις Σαϊτα.  Συμμετείχε στη συλλογική έκδοση διηγημάτων Ένα ταξίδι αλλιώς (Σαϊτα, 2013). Αποσπάσματα έργων, άρθρα, απόψεις, βιβλιοπροτάσεις, πρωτότυπες ιστορίες του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα ιστολόγια. Γράφει για παιδιά κάθε φορά που η λογική του μεγάλου εγκλωβίζεται σ’ ένα επίμονο παιδικό βλέμμα.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.