Παραχαράκτης αποκαλύπτει ότι αυτός έφτιαξε έργο του Da Vinci αξίας 100 εκατομμύρίων ευρώ

Μια σοκαριστική αποκάλυψη δημοσιεύει ο Independent, ανοίγοντας δρόμο για να «ψαχτούν» όλα τα μουσεία που έχουν στην κατοχή τους έργα του Leonardo Da Vinci

Θεωρείται από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας. Επιστήμονας, εφευρέτης και μεγάλος ζωγράφος, ο Leonardo Da Vinci είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών.

Τα έργα του, είναι πλέον ανάρπαστα και στοιχίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Και όμως, όπως φαίνεται υπάρχουν πολλοί που μπορούν να ξεγελάσουν ακόμα και τους πιο καταρτισμένους «ειδικούς» για τα αυθεντικά έργα του μεγάλου Ιταλού καλλιτέχνη.

Η βρετανική εφημερίδα Independent, δημοσιεύσε στις 29 Νοεμβρίου, άρθρο της όπου παραχαράκτης έργων τέχνης, δηλώνει πως αυτός είναι ο δημιουργός ζωγραφικού έργου που αποδίδεται στον Da Vinci, και πως μάλιστα χρησιμοποίησε για μοντέλο του, ταμία σούπερμάρκετ!

Ο βρετανός παραχαράκτης ονομάζεται  Shaun Greenhalgh και είναι γνωστός στις βρετανικές αρχές εδώ και δεκαετίες, ενώ φυλακίστηκε το 2006 λόγω δεκάδων πλαστογραφημένων έργων που ανακάλυψε η αστυνομία. Στο νέο του βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σε μερικές εβδομάδες ο παραχαράκτης εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να ξεγελάσει ακόμα και τους ειδικούς για δεκάδες έργα τέχνης που πουλήθηκαν ως αυθεντικά.

Μέσα σε όλα δηλώνει πως το έργο «Η όμορφη πριγκίπισσα» που αποδίδεται στον Da Vinci, είναι δική του δημιουργία και πως χρησιμοποίησε ένα παλιό κρατικό έγγραφο, λάσπη που ξέθαψε από μεγάλο βάθος της γης, αλλά και ξύλα από Βικτωριανά έπιπλα που βρήκε σε παζάρι για να το φιλοτεχνήσει, ενώ το μοντέλο του ήταν μια κοπέλα που δούλευε ταμίας σε σούπερμάρκετ.

Το έργο βρίσκεται σε γαλλική συλλογή και κάποιοι ειδικοί ήδη έσπευσαν να τον διαψεύσουν λέγοντας πως τα τεστ που είχαν γίνει στο έργο τέχνης μαρτυρούν πως είναι τουλάχιστον 250 ετών.

Ο πίνακας La bella Princessa τον οποίο ισχυρίζεται οτι φιλοτέχνησε ο Shaun Greenhalgh





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.