15 νεκροί στο Λασίθι έως τώρα, ας κάνουμε κάτι.

«Είμαστε όλοι εν δυνάμει θύματα τροχαίου σε μια χρονιά που δυστυχώς εξελίσσεται στη χειρότερη από άποψη θανάτων στους δρόμους της Κρήτης γενικότερα, αλλά και ειδικότερα του νομού Λασιθίου», σχολίασε ο ειδικός σε θέματα οδικής ασφάλειας κ. Γιάννης Λιονάκης.

«Τα νούμερα», συνέχισε, «τρομάζουν. 15 νεκρούς είχαμε φέτος έως τώρα στο οδικό δίκτυο των Χανίων, 7 στο Ρέθυμνο, 19 στο Ηράκλειο και 15 στο Λασίθι, που δυστυχώς ξεπέρασε όποιο άλλο έτος σε νεκρούς. Αν και τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μια υποχώρηση των τροχαίων, φέτος ανέβηκαν και πάλι οι δείκτες και δυστυχώς η κρίση έφερε και αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων.

7 10 15 λιονακης p

 

Δεν φταίει όμως μόνον η κρίση, η οποία μας οδηγεί σε ελλείψεις στην συντήρηση των οχημάτων, καθώς όλα ξεκινούν από την ίδια την παιδεία. Όλα ξεκινούν από τα σπίτια μας και την επαφή μας με τα ίδια μας τα παιδιά. Δεν είναι δυνατόν η μάνα και ο πατέρας να μεγαλώνουν το παιδί τους, να το ντύνουν να μην κρυώσει, να του λένε να φοράει το μπουφάν του και να το αφήνουν να πηγαίνει σχολείο με το μηχανάκι χωρίς κράνος ή με ένα ψεύτικο κράνος από αυτά που είναι σαν καπελάκια.

 

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ .fonien.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.