Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη στην Αγγλία τη δίκη του Νέιθαν Μάθιους και της φίλης του, Σόνα Χόαρ για τη δολοφονία της Μπέκι Γουάτς, μίας 16χρονης κοπέλας που είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο και βρέθηκε νεκρή και διαμελισμένη αρκετούς μήνες αργότερα, σε μία καλύβα στο Μπάρτον Χιλ.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως συνεργοί στο εν λόγω έγκλημα, ένα από τα πλέον ειδεχθή των τελευταίων ετών στη Βρετανία, με πολλούς από αυτούς να κατηγορούνται για παρεμπόδιση δικαιοσύνης και απόκρυψη στοιχείων που αποδείκνυαν την ενοχή του Μάθιους.

Ο νεαρός έχει πλέον ομολογήσει ότι σκότωσε την κοπέλα, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν επρόκειτο για φόνο αλλά για ατύχημα, ενώ η φίλη του που φέρεται να ήταν μαζί του και τις τρεις μέρες κατά τις οποίες τεμάχιζε το πτώμα αρνείται οποιαδήποτε γνώση για το συμβάν.

Σήμερα, η αστυνομία παρουσίασε στο δικαστήριο ανατριχιαστικές φωτογραφίες από τις βαλίτσες και τα σακίδια που χρησιμοποίησαν οι φερόμενοι ως δολοφόνοι για να μεταφέρουν το διαμελισμένο σώμα της νεαρής στην εγκαταλειμμένη καλύβα καθώς και τα αιματοβαμμένα εργαλεία που χρησιμοποίησαν για να το κόψουν σε κομμάτια.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η θεία του άτυχου κοριτσιού που δολοφονήθηκε με τόση σκληρότητα δεν άντεξε στην εικόνα των μακάβριων αντικειμένων, όπως και των ματωμένων ρούχων της ανιψιάς της και εγκατέλειψε την αίθουσα του δικαστηρίου κλαίγοντας με λυγμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Εισαγγελέας παρουσίασε στοιχεία στο δικαστήριο που υποστηρίζουν τη θεωρία ότι ο Μάθιους και η Χόαρ είχαν σχεδιάσει να απαγάγουν τη νεαρή κοπέλα και ότι τα κίνητρά τους ήταν σεξουαλικής φύσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι η απαγωγή θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο της νεαρής, επομένως το έγκλημά τους ήταν «προσχεδιασμένο» και «εκτελεσμένο με ακρίβεια».

 

 

protothema.gr