Γνωριμία με το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι στο Ηράκλειο

Το Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. (Άνθρωποι της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 . Η ομάδα έχει πλέον πάνω  60 εθελοντές-μέλη όπου τα 20 από αυτά είναι ενεργά.

Οι Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. είναι εθελοντική – μη κυβερνητική οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ως κύριο στόχο να προάγει την ιδέα του εθελοντισμού και με την πραγματοποίηση διάφορων δράσεων να κάνει ένα-ένα τα όνειρα της πραγματικότητα.

Η χρηματοδότηση των δράσεων στηρίζεται κυρίως σε δωρεές – χορηγίες προσώπων και επιχειρήσεων, καθώς και σε έσοδα από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

13Όσον αφορά την ομάδας  περιληπτικά :

Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους νέους ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες . Το έχουμε καταφέρει σε αρκετά μεγάλο βαθμό αφού πλέον είναι περισσότερα από 60 άτομα στην ομάδα το σύνολο αυτών να είναι ηλικίας (19-28). Η ομάδα έχει έτος ίδρυσης το 2012 και τα τελευταία δυο χρόνια έχει γίνει επίσημα Σωματείο ΜΚΟ .

Σκοπός όμως της ομάδας μας είναι να βοηθάμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συνανθρώπους μας ,καθώς και ότι γύρω μας αισθανθούμε ότι χρίζει βοήθεια ( περιβάλλον ,αδέσποτα κ.α ),αλλά με κύρια αφοσίωση πλέον τα μικρά παιδιά .

Συνδυάζουμε Εθελοντισμό , Προσφορά ,Δημιουργικότητα και Ψυχαγωγία. 

Ακόμα ένα όνειρο….να επιστρέψει σε όλα τα παιδιά το χαμόγελο !!!!

Πλέον έχουμε ως Στόχο να βοηθάμε τα παιδιά Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.

Μαθαίνουμε από αυτά τις ανάγκες τους και έχουμε ως Στόχο να τα καταφέρουμε !!!! Θα τα βοηθάμε σε διατροφικό ,ψυχαγωγικό , πολιτιστικό ,παιδαγωγικό & ψυχολογικό επίπεδο !!!

14

Με κύρια αφοσίωση στα παιδιά που χρειάζονται στήριξη , γιατί αυτά δεν φταίνε σε τίποτα !!!!

Bίντεο ενάντια στην Βία και στο ”bylling” , είχε γυριστεί πέρυσι, για να δείξουμε ότι ο Αθλητισμός είναι Γιορτή και ότι περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν !!!!! (είχαμε συλλέξει όλες τις φανέλες ποδοσφαίρου από τα Κρητικές Ομάδες .

Θα βρούμε σχετικά με την ομάδα: 

15

Κάποιες από τις δράσεις…

Αναφορικά κάποιες από τις τελευταίες δράσεις μας ,όπως το μαγείρεμα με συνανθρώπους μας μαζί με τον Κωσταντίνο Πολυχρονοπούλο με την Κοινωνική Κουζίνα ο άλλος άνθρωπος, το Φιλαθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου με τους Παλαίμαχους Ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, ΕΡΓΟΤΕΛΗ και Βετεράνων, όπου από αυτήν την δράση αγοράσαμε και κάναμε δωρεά το λυόμενο στην υποδοχή αστέγων όπου φιλοξενεί συναθρώπους μας.

16

Καθαρισμοί παραλιών και αλλών τοποθεσιών .Τα εγκαίνια των πρώτων μας γραφείων). Βίντεο ενάντια στην βία και στο bylling με την συμμετοχή δυο γνωστών ηθοποιών του κυρίου Καπετάνιου και Ρωμανίδη.

18Η δράση για τα παιδιά στο Παγκρήτιο Στάδιο και την συμμετοχή Ελλήνων Ολυμπιονικών , όπως η κυρία Χαλκιά Φάνη , Συρανίδης Νίκος και Στεφανουδάκης Μανώλης Παγκόσμιος Παραολυμπιονίκης, εκεί συνδυάσαμε τον Εθελοντισμό, τον Αθλητισμό και την Κοινωνική Προσφορά , όπου συγκεντρώσαμε τρόφιμα παιδικής ηλικίας και τα μοιράσαμε μαζί με έπιπλα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Επίσης ανακυκλώσαμε 1540 κιλά σε καπάκια όπου με την βοήθεια του κόσμου τα μαζέψαμε και τα έσοδα θα πάνε για να βοηθήσουμε οικογένειες. (σύντομα θα δείτε και τις φωτογραφίες από τις ανάλογες δράσεις ).

Την ανακαίνιση της παιδικής χαρά στο ”Κέντρο Παιδικής Μέριμνας” , την δράση με την στήριξη του Γιώργου Καραγκούνη ”

karagkoynhsΟ Γιώργος Καραγκούνης γίνεται ”ΑΤΑΧΤΟΣ” μαζί με τους μικρούς μας φίλους” , κανένα παιδί χωρίς χαμόγελο το νέο σχολικό έτος και άλλες μικρές καθημερινές μας δράσεις .





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.