Φθινόπωρο στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη!

Φθινόπωρο στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη: Νιώστε την παλλόμενη καρδιά του νησιού, καθώς αυτό αλλάζει από το καλοκαίρι στον χειμώνα.

Το φθινόπωρο στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη είναι η αγαπημένη εποχή για πολλούς επισκέπτες. Ο ήλιος λάμπει, η θάλασσα στη Νότια Κρήτη είναι ζεστή και μπορείτε να απολαύσετε όλα τα διαφορετικά πρόσωπα της Κρήτης.

Το φθινόπωρο στην Παλαιόχωρα είναι μια περίοδος συνεχούς αλλαγής. Είναι μια εποχή που το νησί, με τη μοναδική Κρητική φύση του, μεταμορφώνεται από το ηλιόλουστο μέρος του καλοκαιριού στο ανθισμένο τοπίο που προετοιμάζεται για το χειμώνα. Αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά αυτήν την συναρπαστική περίοδο στη Νότια Κρήτη.

Φθινόπωρο στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη – Μήνα με το μήνα

Ο Σεπτέμβριος δεν είναι ένας φθινοπωρινός μήνας στην Παλιόχωρα, αλλά ένας ακόμη μήνας του καλοκαιριού. Ο ήλιος λάμπει, η θάλασσα είναι ζεστή και πεντακάθαρη, και κυκλοφορείτε μια χαρά με τα καλοκαιρινά σας ρούχα.

Ο Σεπτέμβριος στην Παλαιοχώρα είναι ιδανικός για ανθρώπους που δεν έχουν μικρά παιδιά, και δεν έχουν να νοιαστούν για πράγματα όπως η αρχή της σχολικής περιόδου. Πολλοί επαναλαμβανόμενοι ταξιδιώτες προτιμούν να έρχονται το φθινόπωρο – μερικοί απ’ αυτούς τον Σεπτέμβριο – οπότε περιμένετε να γνωρίσετε πολλούς έμπειρους επισκέπτες στην Παλαιόχωρα αυτήν την περίοδο.

autumn-992x456Το μειονέκτημα είναι ότι η διαμονή σε ξενοδοχεία στη Νότια Κρήτη εξακολουθεί να είναι σχετικά δυσεύρετη και τον Σεπτέμβριο (όπως συμβαίνει και το καλοκαίρι), και οι τιμές διαμονής εξακολουθούν να είναι σχετικά υψηλές.

Ο Οκτώβριος είναι η καρδιά του φθινοπώρου στην Παλαιόχωρα. Ο μεσαίος μήνας του φθινοπώρου είναι η περίοδος που το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ, αλλά την ίδια στιγμή ο χειμώνας σιγά-σιγά αρχίζει να έρχεται.

Για πολλούς επισκέπτες στη Νότια Κρήτη αυτός ο μήνας του φθινοπώρου είναι ο καλύτερος με διαφορά. Είναι η περίοδος που μπορείτε να ξεχάσετε το φθινοπωρινό κρύο του Βορρά, και να αφήσετε ένα ταξίδι στην Παλαιόχωρα να ξυπνήσει τις αισθήσεις σας, πριν έρθει ο χειμώνας. Είναι η περίοδος που μπορείτε να κολυμπήσετε σε ζεστό νερό το πρωί, και να αισθανθείτε το δροσερό, αναζωογονητικό αεράκι το βράδυ.

Αυτό που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν μαγικό τον Οκτώβριο είναι το πώς η φύση στην Κρήτη μεταμορφώνεται: Δεν είναι μόνο τα φύλλα στα δέντρα που αλλάζουν, αλλά και η ποιότητα του φωτός στον ουρανό, καθώς και τα χρώματα στο ηλιοβασίλεμα.

Ο Νοέμβριος στην Παλαιόχωρα σηματοδοτεί το τέλος του φθινοπώρου και την αρχή του χειμώνα. Παρά το γεγονός ότι η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή, η κρητική φύση αλλάζει από τα καφέ χρώματα του καλοκαιριού, στα πράσινα χρώματα του χειμώνα.

Οι θερμοκρασίες στη Νότια Κρήτη εξακολουθούν να είναι υψηλές, σε σύγκριση με αυτές στον βορρά, αλλά ο ήπιος Κρητικός χειμώνας αρχίζει να εγκαθίσταται. Αυτός είναι ο καλύτερος μήνας για να δοκιμάσετε τη μεγάλη ποικιλία των υπέροχων φρούτων και λαχανικών της Κρητικής γης.

autumn-01-300x200Φθινόπωρο στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη – Πού να πάτε, Τι να κάνετε

Υπάρχουν πάρα πολλά μέρη για να πάτε και δραστηριότητες για να κάνετε, ανάλογα με το τι ταιριάζει καλύτερα στην φθινοπωρινή Κρητική περιπέτειά σας. Ας αρχίσουμε:

Πρώτα από όλα, αυτή είναι η εποχή του τρύγου. Συμμετάσχετε μαζί με τους φιλόξενους Κρητικούς σε αυτή την γιορτή της σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τη γη, που στην Κρήτη είναι γεμάτη από τοπικό χρώμα. Ρωτήστε τους ντόπιους και πηγαίνετε μαζί τους στα “ρακοκάζανα”, την παραδοσιακή τελετουργία, όπου προετοιμάζουν και δοκιμάζουν τη ρακή, ή τσικουδιά, το πιο γνωστό οινοπνευματώδες ποτό της Κρήτης.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα να κάνετε: Αυτή είναι η εποχή του χρόνου όπου γίνονται οι περισσότεροι παραδοσιακοί γάμοι στην Παλαιόχωρα και την Κρήτη γενικότερα. Αν σας ενδιαφέρουν οι ντόπιοι και τα έθιμά τους, αυτό είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε. Εκτός από γάμους, το φθινόπωρο είναι γεμάτο από θρησκευτικές γιορτές, όπως αυτή των Αγίων Πατέρων στο χωριό Αζογυρές.

Αυτή είναι επίσης η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε το μικρό νησί της Γαύδου στα νότια της Παλαιόχωρας. Το φθινόπωρο, αυτός ο μικρός παράδεισος γεμάτος όμορφες παραλίες, ο οποίος είναι επίσης και το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας, είναι στη διάθεσή σας για να τον ανακαλύψετε.

Τέλος, οι περισσότερες από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην Παλαιόχωρα και τις γύρω περιοχές, γίνονται ευκολότερες και πιο ικανοποιητικές το φθινόπωρο: Περπάτημα, πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία. Ο καιρός είναι πιο δροσερός και η φύση είναι πιο πράσινη και πιο ζωντανή.

Το φθινόπωρο στην Παλαιόχωρα είναι η μαγική περίοδος μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα, η περίοδος που μπορείτε να γευτείτε τη Νότια Κρήτη σε όλο της το μεγαλείο, με ένα καλύτερο κλίμα, και με λιγότερα έξοδα. Είναι η εποχή που οι ντόπιοι είναι πιο χαλαροί – και το ίδιο φιλικοί όπως πάντοτε – και η εποχή που η “φασαρία” της καλοκαιρινής περιόδου χαλαρώνει.

Το φθινόπωρο στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη είναι η εποχή που μπορείτε να νιώσετε την αληθινή φύση του νησιού, μακριά από τα πλήθη και τα τουριστικά στερεότυπα.

via





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.