Ισλαμική επίθεση με ρουκέτα στην ρωσική πρεσβεία στην Δαμασκό – Μόσχα: Θα πάρουν σύντομα την απάντησή μας

Ισλαμιστές επιχείρησαν να χτυπήσουν την ρωσική πρεσβεία στην Δαμασκό εκτοξεύοντας ρουκέτα κατά του κτιρίου και ήδη η Μόσχα ζήτησε “συμπαγείς δράσεις κατά του τρομοκρατικού χτυπήματος” δηλώνοντας έτσι την ρωσική κήρυξη πολέμου κατά του ISIL και όλων των εξτρεμιστών ισλαμιστών και ζητώντας από την Δύση να συμμετάσχει στον ρωσικό αγώνα κατά της “τρομοκρατίας”, θέτοντάς προ των ευθυνών της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καταδίκασε την επίθεση στην ρωσική πρεσβεία στη Συρία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον εγκληματικό βομβαρδισμό της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας στην Δαμασκό», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση του. «Αναμένουμε μια καθαρή στάση αναφορικά με αυτή την τρομοκρατική ενέργεια από όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου και των τοπικών εμπλεκόμενων πλευρών».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί και προήλθε από μια περιοχή που ελέγχεται από αντικυβερνητικούς μαχητές.

Οι μαχητές που βρίσκονται πίσω από την επίθεση δεν αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους, αλλά έχουν «εξωτερικούς υποστηρικτές», πρόσθεσε το ΥΠΕΞ, αφήνοντας “αιχμές” για ξένες μυστικές υπηρεσίες

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε για “συμπαγή δράση” (concrete action) μετά την ρίψη βλήματος όλμου στην ρωσική πρεσβεία, της Δαμασκού.

“Το βλήμα έπεσε στην περιοχή όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία της Δαμασκού χωρίς να προκαλέσει ζημιές αλλά περιμένουμε πλέον όχι λόγια παρά μόνο συμπαγείς ενέργειες γι’αυτό το χτύπημα που αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια. Θα πάρουν σύντομα την απάντησή μας”.

via





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.