Η Σπιναλόγκα ανάμεσα στα πιο ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου!

Πάνω στον πλανήτη υπάρχουν πόλεις και χωριά που δεν φιλοξενούν ούτε μια ανθρώπινη ψυχή. Αν και εγκαταλελειμμένα όμως εδώ και χρόνια, μπορούν να αποτελέσουν ακόμη προορισμό για τους ταξιδιώτες, με τις εικόνες τους να είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ανατριχιαστικές.
Πρίπιατ, Ουκρανία
Εγκαταλείφθηκε το 1986, μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ. Εκτοτε το επισκέπτονται μόνο φωτογράφοι –με δική τους ευθύνη– για να απαθανατίσουν τις εγκαταλελειμμένες αίθουσες των σχολείων και τα κτίρια.

1

2

Νησί Χασίμα, Ιαπωνία
Κοιτάζοντάς το κάποιος ίσως θυμηθεί αμέσως την ταινία του Τζέιμς Μποντ, Skyfall. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι κατοικούσαν στο νησί έως το 1974, όταν έκλεισε το ανθρακωρυχείο, οπότε δεν υπήρχε άλλη δουλειά.

3

4

Οραντούρ-σουρ-Γκλαν, Γαλλία
Το χωριό βομβαρδίστηκε από τους Ναζί τον Ιούνιο του 1944 και η ηγεσία της χώρας δεν πείραξε τίποτα. Αντίθετα, διέθεσε αρκετά χρήματα ώστε να χτιστεί το ίδιο χωριό μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά, στο οποίο σήμερα κατοικούν περίπου 2.000 άνθρωποι.

5

6

Βαρώσια, Κύπρος
Συνοικία στην Αμμόχωστο της Κύπρου, η οποία αποτελούσε τουριστικό θέρετρο για πολλές διασημότητες, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Μπριζίτ Μπαρντό. Εγκαταλείφθηκε το 1974, μετά την τουρκική εισβολή στο νησί, και παραμένει έως και σήμερα εγκαταλελειμμένη.

7

8

Μπόντι, Καλιφόρνια
Η περιοχή αποτελούσε το αγαπημένο μέρος εξερεύνησης χρυσού για πάρα πολλά χρόνια. Το 1962 εγκαταλείφθηκε και πλέον θυμίζει σκηνές άγριας Δύσης.

9

10

Κόλμανσοπ, Ναμίμπια
Από το 1908, το έδαφος στην πόλη Κόλμανσοπ ζούσε αρκετές οικογένειες λόγω των διαμαντιών. Πλέον «κάτοικός» της είναι μόνο η άμμος, η οποία έχει… πνίξει τα άδεια σπίτια.

11

12

Σπιναλόγκα, Ελλάδα
Το νησί που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά και τη διαμονή εκεί των λεπρών από την Κρήτη και τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας εγκαταλείφθηκε το 1962. Πλέον αποτελεί προορισμό για κάποιους τουρίστες, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν τη θέα προς τη θάλασσα από οποιοδήποτε σημείο της.

13

via

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.