Το σύνδρομο Asperger και πως αντιμετωπίζεται

Λοιπον, ειμαι ενας 20 χρονος φοιτητης που εχει διαγνωσθει με υψηλης λειτουργικοτητας αυτισμο, συγκεκριμενα συνδρομο Asperger. Για διαφορους λογους ομως δεν μπορω να συνεχισω τα ραντεβου με τον συγκεκριμενο ειδικό. Ψαχνω καποιο κεντρο εξηδικευμενο σε ανθρωπους με αυτισμο που μπορω να κλεισω ραντεβου για συναντησεις με εμενα και τους γονεις μου, για να εχω καποιον να μιλήσω που με καταλαβαινει και να εξηγησει στους γονεις μου ποσο διαφορετικος ειμαι, που απλα δεν το καταλαβαινουν, οσο και αν εχω προσπαθησει να τους εξηγησω.

Εμαθα το σάιτ σας απ το ραδιο, πως απαντατε σε παντος ειδους ερωτηματα ψυχολογιας και αλλα. Θα το εκτιμουσα πολυ αν μπορειτε να βοηθησετε.

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Μαρκέλλα Καπλάνη

12

http://www.normavitae.com

Αγαπητέ αναγνώστη,

Φαίνεσαι πολύ συνειδητοποιημένος. Αυτο είναι πάρα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Επίσης κατανοώ την ανάγκη σου να έχουν οι γονείς σου μία σωστή ενημέρωση ωστε να μπορούν να καταλάβουν όσο το δυνατό καλύτερα πως αντιλαμβάνεσαι εσύ κάποια πράγματα διαφορετικά από τους ίδιους. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι, παρά τις προσπάθειες τους, δυσκολεύονται να κατανοήσουν κάτι πέρα αυτό που βιώνουν οι ίδιοι. Η γνώση και η επίγνωση παίζουν σημαντικό κομμάτι στην εξομάλυνση οποιασδήποτε κατάστασης και ειναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί εφόσον υπάρχει το ανάλογο κίνητρο από όλους τους εμπλεκόμενους.

Δυστυχώς δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο κέντρο μόνο για άτομα με αυτισμό η Ασπεργκερ στην Ελλάδα μεχρι στιγμής. Παρόλα αυτά σίγουρα υπάρχουν ειδικοί που λειτουργούν μεμονωμένα και έχουν πολλή εμπειρία στον τομέα. Προσωπικά, λόγω σπουδών στην κλινική ψυχολογία και ειδική αγωγή καθώς και εμπειρίας στο φημισμένο για το ειδικό παιδαγωγικό του τμήμα του Αμερικάνικο Σχολείο, αναλαμβάνω περιπτώσεις όπως αυτή που μας περιγράφεις. Επομένως είναι καλό, όπως θα ψάχνεις το καταλληλότερο μέρος για εσένα, να διευρύνεις την αναζήτησή από το να ψάχνεις εξειδικευμένο κέντρο στο να βρεις έναν εξειδικευμένο επαγγελματία.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.