Τα Windows 10 θα μπλοκάρουν πειρατικά παιχνίδια και hardware

Τα Windows 10 έρχονται με μία νέα Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη [EULA], με την οποία συμφώνησαν όλοι οι χρήστες πριν εγκαταστήσουν και χρησιμοποιήσουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Όπως συνήθως συμβαίνει ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν διαβάσει αυτή τη σύμβαση για τη χρήση των Windows 10, όπως και κάθε άδεια χρήσης, άλλωστε. Όσοι μπήκαν στον κόπο όμως διαπίστωσαν κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την EULA που αποδέχτηκαν οι χρήστες, επιτρέπουν στα Windows 10 να απενεργοποιήσουν πειρατικά παιχνίδια και μη εξουσιοδοτημένο hardware.

Από την 1η Αυγούστου, η Microsoft έχει το δικαίωμα να να αποτρέψει τους χρήστες του λογισμικού της να παίζουν πειρατικά παιχνίδια ή να χρησιμοποιούν μη εξουσιοδοτημένο hardware.

Το επίμαχο απόσπασμα εμπεριέχεται στην παράγραφο 7β της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών της Microsoft και αναφέρει:

“Ενδέχεται να ελέγχουμε αυτόματα την έκδοση του λογισμικού σας, κάτι που είναι αναγκαίο για την παροχή των Υπηρεσιών, τη λήψη των ενημερώσεων λογισμικού ή των αλλαγών διαμόρφωσης, χωρίς να επιβάλουμε κάποια χρέωση, ώστε να ενημερώνετε, να βελτιώνετε και να αναπτύσσετε τις Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποτρέπουν την πρόσβαση σε Υπηρεσίες, την αναπαραγωγή πειρατικών παιχνιδιών ή τη χρήση μη εξουσιοδοτημένων περιφερικών συσκευών.”

Τα “πειρατικά παιχνίδια” όλοι καταλαβαίνουν τι είναι, αλλά είναι λίγο αδιευκρίνηστο τι ακριβώς είναι το “μη εξουσιοδοτημένο hardware”.

Θα συνάψει η Microsoft συμφωνία με τις εταιρείες κατασκευής hardware ώστε να είναι εξουσιοδοτημένα τα προϊόντα τους; Αυτά που θα είναι εξουσιοδοτημένα πόσο θα κοστίζουν και τι θα πρέπει να κάνουν οι χρήστες ώστε να λειτουργήσουν τα μη εξουσιοδοτημένα προϊόντα;

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις από την Microsoft.

Πηγή: e-pcmag.com





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.