To Facebook θα παρέχει δωρεάν πρόσβασ στο διαδίκτυο

Το Facebook σχεδιάζει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του και να προσφέρει δωρεάν Ίντερνετ στα κινητά μας τηλέφωνα.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Facebook δήλωσαν την επίσημη έναρξη λειτουργίας μια πύλης η οποία θα επιτρέπει σε οποιαδήποτε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η πρωτοποριακή αυτή πύλη ονομάζεται Internet.org, είναι πρωτοβουλία του Facebook και έχει ξεκινήσει να λειτουργεί από πέρυσι. Σε αυτήν συμμετέχουν κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και τοπικές κοινότητες με σκοπό να φέρουν το διαδίκτυο στα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν έχουν διαδικτυακή πρόσβαση.

Μέσω του Internet.org προσφέρεται στους χρήστες πρόσβαση στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης του Facebook αλλά και σε κάποιες περιορισμένες διαδικτυακές υπηρεσίες.

Το Internet.org συνέδεσε πέρυσι δωρεάν στο διαδίκτυο πάνω από 9 εκατομμύρια ανθρώπους. Το Facebook δημιούργησε την πρωτοποριακή πλατφόρμα του μαζί με έξι τεχνολογικούς εταίρους και συνέδεσε στο διαδίκτυο 4,5 δισεκατομμύρια νέους χρήστες κυρίως στη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Περισσότερο από το 50% των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν το Internet.org, μέσα σε 30 ημέρες πλήρωσαν για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

VIA





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.