Γκοφρετογλυκό semifreddo!

Μια εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο γκοφρετογλυκό.Υπέροχο γλύκισμα με μπισκότα, σαντιγί με ζαχαρούχο γάλα και θρυμματισμένη γκοφρέτα. Λαχταριστό Semifreddo, παγωμένο στη κατάψυξη, περιχυμένο σε λιωμένη σοκολάτα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτιά σαντιγί Ermol / Morfat
  • 1-2 βανίλιες ή 1-2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα [γάλακτος ή υγείας] θρυμματισμένες
  • 1 φλ. τσαγιού αλεσμένα φουντούκια
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
  • λίγο φρέσκο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά.
  2. Παίρνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 30 Χ 40 εκ. περίπου. [*]
  3. Βρέχετε ελαφρώς ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνετε στη βάση του πυρέξ. Στρώνετε από πάνω λίγο από το μείγμα  σαντιγί / ζαχαρούχο μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια, τη θρυμματισμένη γκοφρέτα και λίγη λιωμένη κουβερτούρα.
  4. Συνεχίζετε τις στρώσεις με μείγμα σαντιγί/ζαχαρούχο πασπαλισμένο με φουντούκια και γκοφρέτα. Γαρνίρετε κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Βάζετε το γλυκό στη κατάψυξη να παγώσει και απολαύστε το. Η γεύση του θυμίζει παγωτό Stracciatella.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο ή μεγαλύτερο πυρέξ. Όσο πιο μικρό είναι το πυρέξ τόσες περισσότερες οι στρώσεις και αντίστροφα.

 

 

via





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.