Τρισέ: Εάν η Ελλάδα θέλει συμφωνία μπορεί να την επιτύχει

«Εάν η Ελλάδα θέλει πραγματικά μια συμφωνία, μπορεί να την επιτύχει», δήλωσε στο Ρόιτερς, ο πρώην πρόεδρος τηςΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, προσθέτοντας ότι «εάν δεν υπάρξει συμφωνία, θα πρόκειται για απόφαση της Ελλάδας».

Μία έξοδος από την ευρωζώνη θα προκαλούσε μια ραγδαία ύφεση στην Ελλάδα, προειδοποίησε ο Τρισέ, σημειώνοντας ότι «θα ήταν μια φοβερή καταστροφή για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες».

«Θα καταγραφόταν κατάρρευση της οικονομίας, περαιτέρω και μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ, μια δραματική αύξηση της ανεργίας και μία πτώση στο βιοτικό επίπεδο».

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε επιπλέον ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποτελούσεπλήγμα για την αξιοπιστία του ευρωπαϊκού διακυβεύματος και έναν γεωπολιτικό κίνδυνο σε μία χρονική περίοδο όπου καταγράφεται αστάθεια σε γειτονικές χώρες, ενώ ανέφερε ως παραδείγματα τις συρράξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

«Μαζί με το γεωπολιτικό κίνδυνο θα υπήρχε σε ορισμένο βαθμό απώλεια της αξιοπιστίας της Ευρώπης», τόνισε ο πρώην επικεφαλής του ευρωπαϊκού κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι «η εξουσία και η επιρροή της Ευρώπης θα πλήττονταν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.