Πανεύκολα σοκολατένια κυβάκια με μπισκότα με 3 μόνο υλικά

Είναι τόσο γεμάτη η σοκολατένια γεύση τους που μία και μόνο μπουκιά αρκεί για να γλυκαθούμε. Ωστόσο, μπορούμε να τα κόψουμε και σε μεγαλύτερες μερίδες.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κουβερτούρα 50 – 55% κακάο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ με επικάλυψη σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Στο μεταξύ, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα, τη βάζουμε σε μπολ και λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα μας σοκολατένιο. Μεταφέρουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  3.  Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας και τα ρίχνουμε στη μεγαλύτερη ποσότητα μείγματος. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψάκι ή μια πιατέλα με λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω ένα τσέρκι διαστάσεων 20 x 20 εκ. ή ένα στρογγυλό διαμέτρου 20 – 22 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τα μπισκότα και το απλώνουμε να είναι ισόπαχο παντού.
  5. Από πάνω απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα που κρατήσαμε στην άκρη. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα (περίπου 2 ώρες) και ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε τετράγωνες μπουκίτσες «κυβάκια» και το ….απολαμβάνουμε.

sintayes.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.